گل پیچ GolPich
در نشست خبری سازمان نقشه برداری كشور اعلام شد

برآورد نرخ ۱ و هشت دهم سانتی فرونشست در فرودگاه امام (ره)

برآورد نرخ ۱ و هشت دهم سانتی فرونشست در فرودگاه امام (ره) به گزارش گل پیچ معاون فنی سازمان نقشه برداری كشور بیشترین نرخ فرونشست در تهران را مربوط به مناطق جنوب و جنوب غرب تهران و جنوب شرق تهران در ورامین و قرچك دانست و اظهار داشت: مناطق ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ تحت تأثیر پدیده ˮفرونشستˮ قرار دارند.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، دكتر یحیی جمور در نشست خبری امروز كاربرد نقشه های تهیه شده در سازمان نقشه برداری را در پایش مخاطرات دانست و اضافه كرد: بر مبنای ماده ۱۱ احكام دائمی سازمان نقشه برداری یك نهاد حاكمیتی در حوزه نقشه برداری معرفی شده است. بر این اساس یكی از فعالیت های جدی ما عكسبرداری های هوایی است كه تصاویر آن خدمات شایانی در بخش های مختلف عرضه می دهد.
وی، تهیه نقشه های یك ۲۵ هزار را از دیگر اقدامات این سازمان نام برد و با تاكید بر این كه بیشتر از ۹۵ درصد از این نقشه ها بر مبنای تصاویر هوایی تهیه شده است، افزود: در بخش سنجش از دور این سازمان علاوه بر تصاویر هوایی از تصاویر ماهواره ای هم استفاده شده است، همینطور نسبت به راه اندازی سیستم های اطلاعات مكانی كه یكی از نیازهای مبرم كشور است، اقدام نموده ایم.
جمور، تهیه اطلس های فرونشست را از دیگر اقدامات این سازمان ذكر كرد و خاطرنشان كرد: همینطور تهیه نقشه های مخاطرات را در دستور كار داریم، چون كه ایران از نظر لرزه خیزی در كمربند زلزله دنیا قرار گرفته است؛ ازاین رو به صورت هفتگی شاهد ثبت خرد لرزه ها و زلزله های متوسط هستیم.
معاون فنی سازمان نقشه برداری كشور با اشاره به ایجاد ایستگاه های جی پی اس در كشور اظهار داشت: بر مبنای داده های ایستگاه ها نرخ كوتاه شدگی كشور از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ به ۲۰ تا ۲۵ میلی متر رسیده است، این عدد مرجع نرخ كوتاه شدگی كشور به حساب می آید.
وی با بیان این كه این سازمان مجهز به ۱۴۰ ایستگاه دائمی جی پی اس است، اظهار نمود: این ایستگاه ها بر مبنای تمركز جمعیتی و لرزه خیزی منطقه، در كشور مستقر شده اند؛ ولی عمر بعضی از این ایستگاه ها رو به پایان است و ضرورت توجه جدی برای نوسازی آن وجود دارد.
جمور با تاكید بر این كه نتایج مطالعات انجام شده در مورد مخاطرات كشور نشان داده است كه در چه مناطقی افزایش فشار و بروز زلزله های بعدی وجود دارد، افزود: آتشفشان هم یكی دیگر از مخاطرات كشور است كه پایش وضعیت آتشفشان دماوند یكی از مأموریت های ما است كه در كنار اقدامات سایر سازمان ها ایستگاه هایی را در دامنه آتشفشان دماوند به منظور پایش این آتشفشان بوجود آورده ایم.
وی با اشاره به وجود پدیده رانش زمین در كشور با تاكید بر این كه رانش زمین بخصوص در مناطق كوهستانی وجود دارد، اظهار نمود: سرعت رانش زمین سالانه در كشور بین ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر است و اگر سرعت این پدیده افزایش یابد، بطور قطع منجر به صدمات بیشتر و مسدود شدن مسیرها خواهد شد.
معاون فنی سازمان زمین شناسی با اشاره به وضعیت فرونشست در كشور تصریح كرد: از میان ۱۵۰ ایستگاه سازمان در كشور ۱۰ تا ۱۲ ایستگاه در محدوده مناطق فرونشست قرار دارند، این ایستگاه ها مؤلفه های ارتفاعی مناطق را نشان می دهند و این ایستگاه ها علاوه بر پردازش روزانه امكان پردازش ها را هر ۳۰ ثانیه یك مرتبه هم به كاربران خواهد داد.
به قول وی، نرخ فرونشست در ایستگاه گرگان سالانه ۶ سانتیمتر و در منطقه فرودگاه امام ۱.۸ سانتیمتر در سال برآورد شده است.
جمور، تعداد ایستگاه های مربوط به فرونشست زمین در تهران را ۳۰ ایستگاه دانست و اظهار داشت: با عنایت به تمركز جمعیتی در تهران كمبودهای ایستگاه های این حوزه مشهود خواهد بود.
معاون فنی سازمان زمین شناسی با اشاره به نتایج مطالعات فرونشست در كشور تصریح كرد: در دشت توس مشهد كاهش ارتفاع به شدت مشهود است، ضمن آن كه نرخ فرونشست زمین در جنوب و جنوب غرب تهران به بیشتر از سه متر از سال ۶۸ تا ۸۴ برآورد شده است.
معاون فنی سازمان نقشه برداری كشور تصریح كرد: تصویربرداری بعد از مخاطرات و تهیه نقشه هم به منظور خدمات دهی در امر امداد و نجات از دیگر مأموریت های ما به حساب می آید، بگونه ای كه در سیل فروردین ماه سال جاری نقشه های مرتبط تهیه شد و در اختیار مراجع قرار گرفت.
جمور با تاكید بر این كه حدودا همه دشت های كشور با پدیده فرونشست مواجهند، افزود: بیشترین نرخ فرونشست در تهران مربوط به جنوب و جنوب غرب، جنوب شرق بخصوص در مناطق ورامین و قرچك است و پدیده فرونشست در تهران در حال گسترش است، بگونه ای كه از جانب بزرگراه آزادگان فرونشست به داخل شهر تهران نفوذ كرده است.
به قول وی، بر مبنای گسترش پدیده فرونشست مناطق ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ تهران تحت تأثیر فرونشست قرار دارند و چیزی نمانده است كه فرونشست به میدان آزادی نفوذ كند.
معاون فنی سازمان نقشه برداری كشور منطقه احمدآباد مستوفی و روستای فردوس نزدیك تهران همچون مناطقی دانست كه بیشترین نرخ میزان فرونشست را دارند و افزود: ورامین و پاكدشت هم با پدیده فرونشست مواجهند و این در شرایطی است كه تاسیسات و مراكز روستایی و جمعیتی زیادی در این مناطق حضور دارند و نیاز است نسبت به آن چاره اندیشی صورت گیرد.
جمور با اشاره به تصویب قانون مدیریت بحران كشور در شورای نگهبان، اظهار داشت: در ظرف یك سال قبل حدود ۱۵۰ مطلب از جانب سازمان نقشه برداری تهیه شده و در اختیار مراجع قرار گرفته است و این در شرایطی است كه در این قانون هیچ نامی از سازمان نقشه برداری بعنوان نهاد متولی تهیه نقشه مخاطرات برده نشده است.
وی با بیان این كه تهیه این نقشه ها بر طبق این قانون به مركز تحقیقات راه مسكن و شهرسازی واگذار شده است، اظهار داشت: این در شرایطی است كه متخصصان این حوزه در سازمان نقشه برداری حضور دارند.



1398/08/09
16:54:11
5.0 / 5
4223
تگهای خبر: آب , باد , بحران , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل