گل پیچ GolPich

سهم محیط زیست در قانون آب دیده شود تا فاتحه فلات مركزی را نخوانیم

سهم محیط زیست در قانون آب دیده شود تا فاتحه فلات مركزی را نخوانیم به گزارش گل پیچ مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه قانون آب باید محیط زیست را در اولویت خود قرار دهد، اظهار داشت: اگر آبخوان ها را از دست بدهیم باید فاتحه فلات مرکزی را بخوانیم. ازاین رو نیاز داریم که به این مساله به صورت جدی در قانون آب پرداخته شود.


به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، پیش نویس قانون آب درحالی طی بهمن ماه سال جاری در مراسمی با حضور وزیر نیرو رونمایی گردید که انتقاد محیط زیستی ها را به دنبال داشت. شورای هماهنگی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور اطلاعیه ای ۱۰ بندی خطاب به همه دست اندرکاران حوزه آب و ذی نفعان مدیریت منابع آب کشور منتشر و تصریح کرد که از تعجیل در تهیه و تدوین قانون آب پرهیز شود چون که تدوین و تصویب قانونی با چنین ابعاد گسترده و اثرگذاری نباید یک طرفه و عجولانه باشد.
وزارت نیرو هم اعلام نمود که تا اواخر اسفند ماه تمامی گروه ها فرصت دارند که نظرات و پیشنهادهای خویش را درمورد پیش نویس قانون آب اعلام کنند.

مدیریت آب باید به صورت فرابخشی باشد

علی مریدی - مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست - در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه مبحث ساختار مدیریت آب در کشور مبحث مهمی است و بسیاری اعتقاد دارند که دیگر وزارت نیرو نباید متولی بی قید و شرط آب در کشور باشد، اظهار نمود: از آنجایی که آب جنبه ای فرابخشی دارد مدیریت آن هم باید به صورت فرابخشی باشد و تمام دستگاههای ذی ربط و حتی مردم در مدیریت و اجرای قانون آب نقش داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در قانون توزیع عادلانه آب، مدیریت آب کاملا با وزارت نیرو بود، خاطرنشان کرد: درحال حاضر این رویکرد مورد پذیرش متخصصان و دستگاه ها نیست و این اعتقاد وجود دارد که جایگاه آب باید جایگاهی فرابخشی باشد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست افزود: علاوه بر این تاکید ما بر این است که جایگاه محیط زیست و حق آبه های زیست محیطی باید در قانون آب پررنگ باشد. هم اکنون ما مشکلات زیادی در زمینه خشک شدن تالاب ها، طوفان های گرد و خاک، فرونشست زمین و... داریم که لازم است در قانون آب به این موضوعات پرداخته شود و چاره هایی مشخص برای حل این مشکلات در نظر گرفته شود.

قانون آب باید چارچوب محکم و استواری برای پیشگیری از فرونشست زمین داشته باشد

مریدی با تکیه بر اینکه باید قانون آب چارچوب محکم و استواری برای پیشگیری از فرونشست زمین داشته باشد، اظهار داشت: چندین سال پیش متخصصان درباره پدیده فرونشست تذکر می دادند و اعلام خطر می کردند اما حالا این خطرها به حقیقت پیوسته و تبدیل به یک بحران شده است. پس باید از وقوع فاجعه جلوگیری کرد چونکه درحال حاضر خیلی از دشت های ما نشست کرده اند و به زیرساخت ها، ابنیه تاریخی و... صدمه وارد شده است. از سویی دیگر فرونشست زمین سبب خواهد شد که سفره های آب زیرزمینی را هم از دست بدهیم.
به گفته وی آبخوان ها نقشی حیاتی در خیلی از مناطق کشور ما دارند. خیلی از مناطق در ایران ازجمله فلات مرکزی کاملا وابسته به آب های زیرزمینی است و اگر این آبخوان ها را از دست بدهیم، به تدریج با مهاجرت جمعیت مواجه می شویم و باید فاتحه فلات مرکزی را بخوانیم. ازاین رو نیاز داریم که به این مساله به صورت جدی در قانون آب پرداخته شود.

پرداخت حق آبه تالاب ها و نیاز آبی محیط زیست در اولویت قانون آب قرار گیرد
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه خاطرنشان کرد: لازم است که در قانون آب، حق آبه تالاب ها و نیاز آبی محیط زیست در اولویت قرار گیرد و بعد از پرداخت حق آبه محیط زیست و تایید سازمان حفاظت محیط زیست، برای مصارفی همچون شرب، صنعت و کشاورزی برنامه ریزی شود. پافشاری ما بر این است که برای تصمیم گیری در حوزه آب، محیط زیست سهم خویش را در ابتدا دریافت کند. متاسفانه طی سالیان گذشته محیط زیست در اولویت چندم پرداخت حق آبه بوده است و حتی گاهی هیچ آبی بعنوان حق آبه زیست محیطی پرداخت نشده است ازاین رو این مورد باید در قانون آب لحاظ شود.
مریدی ضمن اشاره به اینکه اگر تالاب های ما در کشور خشک شوند، سفره های آب زیرزمینی هم خشک خواهند شد، اظهار نمود: درنتیجه این ها با فرونشست زمین مواجه می شویم. اگر تالاب ها آب داشته باشند و بتوانند ارزش های اکولوژیک خویش را حفظ کنند خیلی از معضلات در حوزه محیط زیست ازجمله طوفان های گرد و خاک، فرونشست زمین - که حالا نگرانی های بسیاری درمورد این مورد در نقاط مختلف کشور و حتی جنوب تهران داریم - و... حل خواهد شد.

نگران کیفیت آب هستیم

وی اضافه کرد: از سویی دیگر ما نگران کیفیت آب هم هستیم. خیلی از فاضلاب های شهری و روستایی در کشور ما بدون اینکه تصفیه شوند وارد منابع آبی می شوند و درنتیجه کیفیت منابع محدود آبی ما را کم می کنند. ما به دنبال آن هستیم که در قانون آب به این مورد هم پرداخته شود که هم از بعد کمی و هم از بعد کیفی آب مطلوبی برای محیط زیست داشته باشیم.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه ما برای حفظ حیات خود و نسل های آینده باید به این موارد دقت کنیم، اظهار داشت: اگر از هم اکنون به فکر حل این مشکلات نباشیم به تدریج یک بیابان به نسل آینده تحویل خواهیم داد.
مریدی در انتها ضمن اشاره به اینکه پیش نویس قانون آب هنوز نهایی نشده و مالکیت آن که جنبه فقهی و حقوقی دارد همچنان درحال بررسی است، خاطرنشان کرد: ما نقطه نظرات خویش را به وزارت نیرو رسما اعلام نموده ایم و پیگیر هستیم که جایگاه آب در حوزه محیط زیست به درستی تعریف شود.




منبع:

1399/12/23
12:23:32
0.0 / 5
965
تگهای خبر: آب , بحران , حفاظ , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل