گل پیچ GolPich
یك فعال محیط زیست:

دولت مالك محیط زیست نیست، قوانین زیست محیطی بازنگری نشده است

دولت مالك محیط زیست نیست، قوانین زیست محیطی بازنگری نشده است گل پیچ: یك فعال محیط زیست با اشاره به اینكه دولت مالك محیط زیست نیست كه برای آن اولویت بندی كند، اظهار داشت: متاسفانه قوانین زیست محیطی چندین سال است كه بازنگری و عوض نشده است.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، شهرام مهاجر در نشست خبری «به كشتار پرندگان نه بگوییم» اظهار نمود: زمانی كه از محیط زیست صحبت می كنیم، از یك تن رنجور می گوییم كه هرجایی از آن را دست بگذاریم چیزی جز فاجعه نمی بینیم.

وی ادامه داد: یك اشكال نگرشی كه در دولت، سازمان حفاظت محیط زیست و شورای عالی محیط زیست وجود دارد و آن این است كه دولت خویش را مالك محیط زیست می داند بنابراین تمام برنامه ریزی هایی كه انجام می دهد، از دید اعمال حق مالكیت است و این نگرش از ریشه اشتباه است.

این وكیل دادگستری با اشاره به اینكه تمام مصیبت های زیست محیطی ناشی از این است كه حكومت خویش را مالك آن می داند، خاطرنشان كرد: حكومت تنها امانت دار مردم است و این امانت ها به تساوی در میان مردم پخش شده است. متاسفانه دید مالكیتی سبب می گردد كه دولت برای خود اولویت بندی داشته باشد چراكه خویش را پاسخگو و امانت دار مردم نمی داند.

مهاجر در ادامه اظهار داشت: رییس سازمان حفاظت از محیط زیست زمانی كه برای خود اولویت بندی می كند و می گوید اولویت من آب است نه یوزپلنگ به علت نگرش مالكیتی است كه به محیط زیست دارد. به منظور سنجش میزان حساسیت حكومت درباره یك مبحث باید قوانین تصویب شده برای آن مبحث را بررسی كنیم. ابزار كنترل حكومت بر هر مساله ای قانون است. برای حفاظت از محیط زیست دو قانون شكار و صید و حفاظت و بهسازی محیط زیست وجود دارد كه در سال ۵۳ تصویب گردید و آخرین اصلاح آن در سال ۷۱ و ۷۵ بود ازاین رو ۲۶ سال است كه محیط زیست اصلا اولویت و مهم نبوده است.

وی با اشاره به اینكه مجازات در نظر گرفته شده در قوانین برای جرایم زیست محیطی بازدارندگی ندارند، اظهار نمود: چطور برای مسائل دیگر كه برای دولت منفعت دارد، قانون هرچند وقت یك بار به روز می شود؛ مانند جرایم رانندگی ولی در مواردی مانند محیط زیست چندین سال است كه قانون اصلاح نشده است.

مهاجر با اشاره به وضعیت شكار و صید و فروش پرندگان در فریدونكنار اظهار داشت: نكته مهم در این منطقه این است كه حساسیت روی این مورد وجود ندارد و زمانی كه از مسئولان می خواهیم به وضعیت آن منطقه رسیدگی كنند می پرسند شغل و معیشت جایگزین چه باید باشد؟ این سوالی نیست كه من یا فعالان محیط زیست پاسخ دهند.

این فعال محیط زیست اضافه كرد: لفظ نسل كشی برای پرندگان فریدونكنار كم است، چراكه اتفاقی پلیدتر در آنجا در حال رخ دادن است. در هر موردی كه قانون نباشد و چرخش مالی وجود داشته باشد بطور قطع فساد بزرگی رخ می دهد.

مهاجر با تاكید بر اینكه بهترین قانون اگر مجری درستی نداشته باشد، به درد نمی خورد، اظهار داشت: اجرای قوانین در فریدونكنار تابع شرایط محلی است و تا زمانی كه متولی مركزی اعمال قدرت نكند، نمی توان با مساله برخورد كرد.

این فعال محیط زیست در انتها با اشاره به اینكه مبارزه با مشكلات جامعه به صورت جرایم نقدی بدترین روش است، خاطرنشان كرد: اگر كسی جرم كرده، جرم آن نفر نباید منبع درآمد یك عده شود، بلكه باید مجازات متخلف بیشتر شود. به طور مثال در مورد فریدونكنار شكارچی مورد غیرمجاز را تبعید كنند و به طور مثال تا سه سال اجازه ندهند او به استان مازندران وارد شود.

از نظر مراجع عظام شكار بی رویه پرندگان، حرام است

به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا در ادامه این نشست، حجت الاسلام سیدمهدی طباطبایی با اشاره به اینكه منابع طبیعی فقط از آن مردم یك كشور نیستند، اظهار داشت: منابع طبیعی متعلق به كل مردم دنیاست. در مورد پرندگان مهاجر هم وضعیت به همین گونه است، چراكه ما روی زمینی زندگی می كنیم كه به هر گونه ای كه صدمه برسد، كل زمین درگیر می گردد.

مدیر موسسه فرهنگی بحرالعلوم با اشاره به اینكه از دیدگاه فقهی كشتار و شكار پرندگان به شكلی كه در فریدون كنار صورت می گیرد حرام است، اظهار نمود: بنده از دفاتر مراجع تقلیدی مانند آیت الله سیستانی، آیت الله علوی گرگانی و آیت الله مكارم شیرازی حكم شكار پرندگان را استفتا كرده ام و نظر این مراجع بزرگ بر حرام بودن این كار است.

طباطبایی در ادامه اظهار داشت: آیت الله سیستانی در مورد بحث شكار پرندگان گفته اند؛ خلاف اینگونه مقررات جایز نیست. به این معنا كه برخلاف مقررات جاری در كشور اگر كاری صورت بگیرد، جایز نیست. آیت الله علوی گرگانی هم حفظ گونه های مختلف حیوانات و پرندگان در جهت حفظ محیط زیست را وظیفه آحاد مردم و مسئولان دانسته اند و گفته اند كسانی كه اقدام به كسب درآمد با استفاده از شكار حرفه ای و گسترده گونه پرندگان بخصوص گونه های نایاب می كنند برخلاف منافع ملی و حفظ محیط زیست عمل كرده اند كه باید با اقدامات قانونی لازم جلوی این نوع كسب درآمد غیرشرعی گرفته شود.

مدیر موسسه فرهنگی بحرالعلوم در مورد نظر آیت الله مكارم شیرازی در مورد صید بی رویه پرندگان اظهار داشت: اگر شكار این حیوانات به ضرر افراد جامعه باشد و باعث وهم و تحقیر جامعه اسلامی شود شكار گسترده آنها جایز نیست. همینطور مقام معظم رهبری هم پیش از این مخالفت خویش را با این گونه شكار و صید اعلام نموده اند.



1396/09/22
01:12:57
5.0 / 5
5072
تگهای خبر: حیوانات , شكار , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل