گل پیچ GolPich

خزر قبل از خشك شدن می میرد!

خزر قبل از خشك شدن می میرد! گل پیچ: یك كارشناس توسعه منابع آب با اشاره به اینكه خزر میزبان نهایی انواع فاضلاب ها است، اظهار داشت: دریای خزر قبل از آنكه خشك شود، می میرد.


اسماعیل طلوعی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه آلودگی سبب از بین رفتن دریای خزر می شود، اظهار نمود: مقصد تمامی فاضلاب های كشور های حاشیه دریای خزر اعم از خانگی، صنعتی، بیمارستانی، سم و كود دریای خزر است.
این كارشناس، آلودگی را منشا مرگ دریای خزر دانست و اضافه كرد: با عنایت به روند افزایش آلودگی با استفاده از استحصال نفت در دریای خزر، آن هم توسط كشورهایی كه خودشان به صورت مستقل برای خود كار می كنند و به محیط زیست تمام دریا توجه نداشته و هیچ سیستم نظارتی هم وجود ندارد، باعث می گردد كه دریا قبل از آنكه از نظر كمی خشك شود از منظر كیفی بمیرد.
وی با اشاره به اینكه بیش از 90 درصد آب های دریای خزر از سمت روسیه و قزاقستان تامین می گردد و ایران نقش كمی در تغذیه آن دارد، اظهار نمود: آب شیرین ولگا دشت های وسیعی را می تواند سیراب كند.
وی با اشاره به اینكه بر مبنای تحقیقات به عمل آمده رژیم دریای خزر طبیعی نیست و دستخوش برخی مسائل شده است، خاطرنشان كرد: در سال های بسیار دور كه رودخانه های ورودی دریای خزر هنوز به علت ساخته نشدن سد ها كنترل نشده و طبیعی بود، شرایط نوسانات دریای خزر هم ناشی از عوامل طبیعی چون رودخانه ها و بارندگی در سطح دریا بود.
این كارشناس با اشاره به اینكه یك چهارم از مساحت كلی ایران را سطح وسیع دریا تشكیل می دهد، تصریح كرد: رودخانه ها و بارندگی، منابع تغذیه آب دریای خزر هستند كه طی سال های اخیر هر دو، روند كاهشی داشته است.
طلوعی اضافه كرد: آلودگی های جوی بخصوص استحصال نفت از دریا از جانب قزاقستان، تركمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان كه به شدت فضای دریا را آلوده می كنند، در بارندگی ها تاثیر فراوانی دارد.
وی با اشاره به اینكه روس ها از دریای خزر در خیلی از موضوعات منتفع می شوند، خاطرنشان كرد: با عنایت به اینكه عمق آب دریای خزر در شمال آن بسیار كم است و روس ها برای آنكه بتوانند به تولید ماهی های اوزون برون و خاویار بپردازند و تولید این ماهی ها هم عمق زیادی را می طلبد، تلاش می كنند تا سطح آب دریا را بالا نگه دارند تا حدی كه ماهی بتواند رشد كند.
كارشناس توسعه منابع آب در ادامه اظهار داشت: روس ها به علت كشتیرانی كه دارند دریای خزر را به سمت بالتیك و شمال و همین طور به سمت دریای مدیترانه با استفاده از كانالی متصل كردند و این دو عامل سبب می گردد كه آنها نخواهند سطح آب دریای خزر پایین بیاید؛ در تركمنستان و كشورهایی كه در شرق و شمال واقع شده اند شیب ساحل و دریا به جهت رسوب گذاری رودخانه ولگا كم بوده ازاین رو دشت های مسطح این منطقه با بالا رفتن و یا پایین آمدن یك متر سطح آب دریا، حدود 200 كیلومتر عقب نشینی یا پیش روی خواهد داشت و این درحالی است كه سمت ایران به این صورت نیست.
وی، تبخیر آب دریا را یكی از مهم ترین عوامل در كاهش آب دریای خزر دانست و اضافه كرد: هم اكنون دمای كره زمین به خاطر گازهای گلخانه ای بالا رفته است و هرچه جو آلوده تر باشد، ابرها كمتر بارور شده و به تناسب كاهش باران خواهیم داشت. تولید باران مصنوعی شرایط خاصی را می خواهد و راندمان آن به گونه ای نیست كه كه بتواند كمبود آب های زیر زمینی را با آن جبران كرد ضمن اینكه استفاده از این تكنولوژی هزینه بالایی را می طلبد و در مقابل هزینه انجام شده حجم مورد انتظار امكان دارد حاصل نشود.
گفت وگو از زینب تذكاری خبرنگار ایسنا




1397/07/03
15:39:10
5.0 / 5
5180
تگهای خبر: آب , آلودگی , بارندگی , دما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل