گل پیچ GolPich

بازی با جان مردم با حذف فیلتر دوده، لغو مراسم دوچرخه سواری خانوادگی با دستور قضایی

بازی با جان مردم با حذف فیلتر دوده، لغو مراسم دوچرخه سواری خانوادگی با دستور قضایی به گزارش گل پیچ رئیس كمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینكه موافقت با درخواست خودروسازان برای عدم اجبار نصب فیلتر دوده، بازی كردن با جان مردم است، تصریح كرد: اگر بخواهیم در پایتخت هزاران خودرو دیزلی غیر استاندارد داشته باشیم، وضعیت آلودگی هوای تهران باردیگر وارد شرایط ناسالم خواهد شد.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، آرش حسینی میلانی در نطق قبل از دستورخود كه متن آنرا در اختیار رسانه ها قرار داد، با اشاره به اینكه شهرهای ما مدت هاست كه تسلیم یك زندگی ماشینی شده اند، تصریح كرد: روز جهانی بدون خودرو می تواند دعوتی از شهروندان و مدیریت شهری تهران برای در پیش گرفتن رویكردهای جدید برای غلبه یافتن بر دو چالش بزرگ امروز شهرمان باشد.

وی با اشاره به اینكه هدف از رویداد روز جهانی بدون خودرو، ارتقای كمی و كیفی حمل و نقل عمومی، ترویج و توسعه دوچرخه سواری و پیاده روی است، تصریح كرد: در این كمپین كه دیگر مختص به یكی، دو كشور نیست و جنبه بین المللی به خود گرفته، مردم تشویق می شوند سفرهای شهری خویش را با استفاده از وسایل نقلیه عمومی و حمل و نقل های پاك انجام دهند و در سفرهای درون شهری روزانه در صورتیكه مسافت امكان دهد از دوچرخه استفاده یا پیاده روی كنند.

سخنگوی كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری اضافه كرد: روز جهانی بدون خودرو فرصت مناسبی است تا در سفرهای درون شهری استفاده از خودروی شخصی را به حداقل برسانیم، نشاط و سلامت جسمی و روحی را تجربه نماییم و از هوایی تمیز لذت ببریم.

حسینی میلانی با اشاره به اینكه در بین مناسبت های جهانی زیادی كه در تقویم وجود دارد، «روز جهانی بدون خودرو» همچون مناسبت هایی است كه طی دو سال قبل در ایران هم مورد توجه خاص قرار گرفته است، اظهاركرد: سازمان های مردم نهاد و گروه های فعال در عرصه محیط زیست، اولین كسانی بودند كه نخستین گام ها را برای پیوستن ایران به این كمیپن بزرگ بین المللی برداشتند و مساله مهمتر آنكه خوشبختانه از حدود یك سال پیش تا امروز اولین قدم ها برای پیوستن تهران به این رویداد بزرگ برداشته شده است.

وی با اشاره به اینكه سال قبل در چنین روزی كمیته محیط زیست شورا با بیان فراخوانی از مردم، سمن ها و گروه های مرجع درخواست نمود تا در «روز جهانی بدون خودرو» فعلانه شركت نمایند، اظهاركرد: آن درخواست ابتدایی اینك امروز بسیار گسترش یافته است و با انتخاب حناچی بعنوان شهردار تهران و پیوستن وی به «كمپین سه شنبه های بدون خودرو»، الان شاهد آن هستیم كه كوشش برای ترویج دوچرخه سواری و توسعه فرهنگ عدم استفاده از خودرو شخصی، دیگر مختص به یك روز در سال باقی نمانده است.

این عضو شورای شهر تهران افزود: تداوم و همگانی تر شدن توسعه دوچرخه سواری می تواند نویدبخش بهبود هوای شهر و كاهش ترافیك از یكسو و نزدیكی مسؤلان با مردم از جانب دیگر شود البته حمایت معاونت حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران از اجرای طرح دوچرخه های اشتراكی سبب شده است تا میزان سفرهای درون شهری با استفاده از دوچرخه به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

حسینی میلانی با اشاره به اینكه از مهمترین اهداف كیفی توسعه دوچرخه تا افق ۱۴۰۱ در تهران، افزایش ایمنی دوچرخه سواران در معابر شهری و ایجاد یكپارچگی بین مود دوچرخه و كلیه مودهای حمل و نقل است، خاطرنشان كرد: چشم انداز توسعه دوچرخه در تهران تا افق مذكور افزایش سهم دوچرخه در سفرهای روزانه شهری از ۰.۳ درصد به ۱.۵ درصد است و باید تا آن زمان ۵۱۴ كیلومتر مسیر ویژه دوچرخه و ۴۰۰ ایستگاه دوچرخه راه اندازی شود.

وی با تاكید بر اینكه در ۱۸ ماه گذشته اقدامات گوناگونی در حوزه حمل و نقل پاك صورت گرفته است، اظهاركرد: راه اندازی ۶۰ كیلومتر مسیر ویژه دوچرخه، نصب ۶۰ پاركینگ دوچرخه، اجرا و بهره برداری از دوچرخه اشتراكی با حدود ۱۸ هزار نفر كاربر و ۱۴۰۰ دوچرخه، تهیه پنج استاندارد و سند استراتژیك توسعه دوچرخه سواری در تهران از آن جمله اند. به نظر می آید دستیابی به اهداف برنامه سوم مستلزم تقویت جایگاه سازمانی واحد حمل و نقل پاك، ارتقای هماهنگی های سازمانی بخصوص در حوزه دسترسی به بوستان ها و همراهی بیشتر پلیس راهور در تصویب مسیرهای ویژه دوچرخه است.

رئیس كمیته محیط زیست و خدمات شهری با اشاره به اینكه موفقیت كامل در راه دستیابی به «شهر پاك»، نیازمند اقدامات زیرساختی مهمی است، اظهار داشت: مهمترینِ شرط و عامل موفقیت در این راه، گسترش كمی و كیفی حمل و نقل عمومی است. با آنكه در زمان بررسی برنامه سوم توسعه شهر تهران، احكام خوبی برای توسعه حمل و نقل عمومی تصویب شده اما متاسفانه به علل مختلف ما شاهد عقب ماندن در برنامه توسعه حمل و نقل عمومی هستیم و بخش عمده این مساله نه در عزم مسؤلان مدیریت شهری بلكه ریشه در تنگناهای اقتصادی تحمیل شده بر مدیریت كنونی شهری تهران از یك سو و برخی بوروكراسی های حاكم بر نظام اداری و اجرایی كشور و عدم همكاری و همراهی بعضی از دستگاه ها با شهرداری تهران از جانب دیگر است اما علیرغم این مسائل لازم است مسؤلان با بازتعریف و طراحی سناریوهای اقتصادی زمینه رفع این كاستی ها و توسعه حمل و نقل عمومی را فراهم آورند.

وی با اشاره به اینكه بازمهندسی مبلمان شهری، ترمیم معابر و پیاده روها و ایمنی سازی مسیرهای دوچرخه سواری یكی از لزوم های توسعه دوچرخه سواری بعنوان جایگزینی مناسب برای خودرومحوری است، تصریح كرد: متاسفانه تهران حالا شهری انسان محور نیست بلكه در آن خودرو ها حرف اول را می زنند. باوجود اقداماتی كه از جانب شهرداری برای ایمن سازی معابر و مسیرهای دوچرخه سواری انجام شده، ما هنوز تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله زیادی داریم.

این عضو شورای شهر با اشاره به اینكه وضعیت بعضی از پیاده روها هم به هیچ وجه قابل قبول نیست، خاطرنشان كرد: معابر و پیاده روهای تهران هم اینك یا در تسخیر موتورسیكلت ها هستند یا آنكه از نظر ایمنی برای خیلی از شهروندان همچون معلولان و ناتوانان جسمی در بعضی از مواقع خطرناكند. در چنین شرایطی اینكه انتظار داشته باشیم همه شهروندان بخواهند به جای خودرو به پیاده روی و دوچرخه سواری روی بیاورند، انتظاری غیرواقع بینانه است و ضروری می باشد در این چارچوب بهسازی معابر پیاده در دستوركار جدی شهرداری قرار گیرد. ترویج دوچرخه سواری و گسترش تفكر استفاده از حمل و نقل عمومی و پاك به جای خودرو های شخصی زمانی اثرگذار و نتیجه بخش خواهد بود كه در عملكرد و رفتار دولتمردان، نخبگان و افراد برجسته جامعه هم قابل مشاهده باشد.

وی با اشاره به صدمه های پیشرو تصریح كرد: هرچند از زمانی كه حناچی در كمپین سه شنبه های بدون خودرو شركت كرده، شاهد می باشیم كه بعضی از مدیران شهری هم به این حركت پیوسته اند اما باید توجه داشته باشیم به همان اندازه كه رفتارهای باورمندانه می تواند در گسترش فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه پاك مؤثر باشد، رفتارهای نمایشی بدون پشتوانه هم صدمه های خاص خویش را دارد. در واقع زمانی گسترش حمل و نقل عمومی در شهر تهران همگانی خواهد شد كه پاركینگ های شهرداری در ایام سه شنبه خالی از خودرو های مسؤلان باشد.

این عضو كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با تاكید بر اینكه توسعه حمل و نقل عمومی و استفاده گسترده شهروندان از وسایل حمل و نقل پاك جهت مقابله با آلودگی هوا، مستلزم همراهی و همكاری همه دستگاه ها و دوری گزینی از رفتارهایی است كه كاهنده سطح امید و اعتماد در میان شهروندان است، اظهار داشت: در حالیكه شرایط كنونی كشور بگونه ای است كه باید حداكثر انسجام و همدلی را در كشور حاكم كرد و با افزایش نشاط و تحرك، زمینه افزایش تاب آوری اجتماعی در مقابل دشواری های اقتصادی ناشی از دشمنی ها و تحریم ها را فراهم ساخت، آیا لغو مراسم دوچرخه سواری خانوادگی با دستور قضایی در تهران مصداق جلوگیری از منكر است یا حاصل یك مصلحت سنجی خاص؟ و عنوان شده كه برگزاری برنامه های مشابه در گذشته باعث ناهنجاری شده است اما به نظر می آید تفسیر مرزهای ناهنجاری از نگاه قانون و عرف در بین برخی تصمیم گیران متفاوت و مبتنی بر سلیقه ها است. حمل و نقل پاك یك اجبار برای تمامی اقشار شامل زنان و مردان است و پرهیز از یكجانبه گرایی و گفتگو و دستیابی به یك چشم انداز مشترك راه ناگزیر ماست.

وی با اشاره به درخواست یكی از خودروسازان در خصوص عدم اجبار نصب فیلتر دوده در زمان تحریم ها اظهاركرد: در سال ۹۳ بر مبنای مصوبه هیأت دولت، نصب «فیلتر جاذب دوده» به منظور كاهش آلودگی هوا الزامی شد. خودروسازان در همان زمان با این مساله مخالفت های گسترده ای داشتند اما در نهایت به اجرای آن گردن نهادند. در شرایطی كه خودروسازان در یكی، دو ساله گذشته بیشترین سود و استفاده را از تحولات اقتصادی برده اند و به بهانه تحریم ها، خودروهایشان را با همان كیفیت و بلكه كمتر و صد البته قیمت بیشتر فروخته اند، با همان بهانه تحریم ها می خواهند از انجام كمترین وظیفه در جهت قانون هوای پاك شانه خالی كنند.

حسینی میلانی اضافه كرد: این بهانه آوردن ها در حالی است كه نارضایتی مردمی از این خودروسازان بسیار آشكار و واضح است و مشخص نیست تا چه زمانی مقرر است از انحصارات خودرویی حمایت صددرصدی نماییم، خودروسازانی كه پیش از تحریم ها به سختی زیر بار اجرای نصب فیلتر دوده روی خودرو های دیزلی می رفتند. حالا هم تحریم را بهانه می كنند.

وی با اشاره به اینكه موافقت با درخواست خودروسازان برای عدم اجبار نصب فیلتر دوده، بازی كردن با جان مردم است، خاطرنشان كرد: اگر بخواهیم در پایتخت هزاران خودرو دیزلی غیر استاندارد داشته باشیم، وضعیت آلودگی هوای تهران باردیگر وارد شرایط ناسالم خواهد شد. در واقع موافقت با درخواست خودروسازان یك عقبگرد آشكار و در تضاد روشن با حق الناس، منافع عمومی و مصالح مردم است چونكه به صورت بسیار مستقیم به سلامت و بهداشت مردم آسیب وارد می نماید و انتظار می رود دولت محترم این پیشنهاد را از دستوركار خارج كند.





منبع:

1398/06/31
21:02:13
5.0 / 5
4794
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل