چرا برخی محیط بانان شاغل آموزش ندیده اند؟
به گزارش گل پیچ رئیس مركز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: طی سال های متمادی به كارگیری محیط بان به شیوه واحدی صورت نگرفته است. به همین خاطر سیستم یكپارچه ای برای آموزش آنها در سازمان ایجاد نشده بود.
به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا آرش یوسفی اظهار داشت: برای دو گروه از محیط بانان كشور برنامه های آموزشی تدارك دیده ایم؛ نخست گروهی كه از قبل در استخدام سازمان بوده اند و آموزش های بدو خدمت را تابحال فرا نگرفته اند و گروه دیگر محیط بانان تازه استخدام شده هستند.
وی در پاسخ به این پرسش كه چرا بعضی از محیط بانان شاغل تابحال آموزش ندیده اند؟ اظهاركرد: در سازمان حفاظت محیط زیست طی سال های متمادی از شیوه های مختلفی همچون استانی، ستادی، محلی، سهمیه دستگاه های ذی ربط و... جذب انجام شده و به كارگیری نیروی انسانی در این عرصه به شیوه واحدی صورت نگرفته است. به همین خاطر سیستم یكپارچه برای آموزش آنها در سازمان ایجاد نشده بود.
رییس مركز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: از سوی دیگر آموزش كاركنان و محیط بانان سازمان به شدت به منابع مالی و تخصیص اعتبارات لازم وابسته است و چون در برخی از سال ها به علت مشكلات مالی، اعتبارات لازم تأمین نشده است، متأسفانه هم اكنون تعدادی محیط بان شاغل داریم كه هنوز آموزش های اولیه را به صورت متمركز و یكپارچه، پشت سر نگذاشته اند كه با برنامه ریزی های به عمل آمده تا آخر سال جاری آموزش های لازم را فرا خواهند گرفت.
وی خاطرنشان كرد: در استان محل خدمت خود، آموزش های اولیه را فرا گرفته اند ولی به صورت یكپارچه و استاندارد نبوده است.
رییس مركز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش كه آیا دوره های برگزار شده تأثیری در بهبود شرایط كار آنها بوجود آورده است، اظهار داشت: در دوره های قبل، طبق اطلاعات واصله از واحدهای تابعه سازمان بعد از عرضه آموزش های مذكور آمار حوادث به دلیل نحوه انجام وظیفه محیط بانان و ایجاد درگیری با شكارچیان و معارضان عرصه های طبیعی كاهش یافته است ولی كار آماری دقیقی در گذشته در این حوزه گرفته نشده است.
وی اضافه كرد: از این دوره اثربخشی آموزشی از فراگیران و مدیران مستقیم آنها انجام می شود و به صورت آماری اعلام خواهیم كرد كه این دوره ها در بهبود عملكرد و انجام صحیح تر وظایف توسط محیط بانان تا چه مقدار موثر بوده است.
یوسفی در ادامه اظهار داشت: طی سالجاری برای آموزش ۴۵۰ محیط بان هدفگذاری كرده ایم كه تابحال ۱۰۰ نفر آموزش های لازم بدو خدمت محیط بانی را طی دوره ۱۵ روزه از ۲۹ آذرماه فراگرفته اند و از تاریخ ۱۹ دی ماه، دومین گروه ۱۰۰ نفره مشغول فراگیری آموزش های بدو خدمت هستند و بنا داریم تا آخر سال ۲۵۰ محیط بان دیگر را آموزش دهیم كه با این حساب ان شاالله دیگر محیط بان آموزش ندیده شاغل نخواهیم داشت.
وی درباره هدف از برگزاری دوره های بدو خدمت محیط بانی اظهاركرد: هدف تعریف شده ما این است كه محیط بانان درباره سازمان و شرح وظایف محوله شان توجیه شوند و بعد كار را شروع كنند ولی درباره محیط بانان شاغل تلاش می شود كه با برگزاری این آموزش ها عملكرد محیط بانان در سطح كشور یكنواخت شود و اگر محیط بانان در زمینه انجام وظایف شغلی با مشكلاتی مواجهند با پیمودن این دوره آموزشی مشكلات آنها برطرف و به سئوالاتشان پاسخ داده شود.
رییس مركز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان سازمان حفاظت محیط زیست درباره نحوه برگزاری و تداركات دوره ها اظهار داشت: این دوره ها سال جاری توسط دانشكده محیط زیست برگزار می گردد و اعتبارات آن به صورت اوراق است و متاسفانه این دانشكده را از لحاظ تأمین نقدینگی مورد نیاز با مشكلات زیادی مواجه كرده است. این دوره ها سال جاری پس از مدت ها مجدداً در دانشكده در كرج برگزار می گردد. مقرر شده تا مراكز آموزش عالی وابسته به دستگاه های اجرایی كشور جمع آوری شوند كه در این راستا، مركز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان، در سازمان شكل گرفته كه این دوره ها توسط این مركز برنامه ریزی شده و درحال برگزاری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست او در آخر اظهاركرد: در اجرای این دوره ها همكاران این مركز و اعضای هیئت علمی دانشكده محیط زیست نقش موثری داشته و با عنایت به تمامی محدودیت ها و مشكلات اقتصادی و با كمترین نقدینگی و بدون دریافت مبالغ تعیین شده، دوره های مذكور را به نحو مطلوبی برگزار كرده اند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب