گل پیچ GolPich

تبعات سنگین از دست رفتن جنگل های دست كاشت مناطق بیابانی

تبعات سنگین از دست رفتن جنگل های دست كاشت مناطق بیابانی مدیركل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به طغیان گسترده آفات در جنگل های دست كاشت مناطق بیابانی كشور، اظهار داشت: ما انتظار داریم كه بخش های ذی ربط همچون سازمان مدیریت بحران به اینگونه مشكلات توجه بیشتری داشته باشند. اگر جنگل های دست كاشت را از دست دهیم باید برای طوفان های سنگین گرد و خاك و حركت تپه های ماسه ای آماده شویم.


وحید جعفریان در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به طغیان گسترده آفات در جنگل های دست کاشت مناطق بیابانی کشور، اظهار نمود: علت هجوم آفات به این مناطق عوامل اقلیمی و انسانی است. برخی عوامل طبیعی مانند تغییر اقلیم، ترسالی ها و خشکسالی ها و افزایش دمای بیش از اندازه نرمال سبب طغیان آفات می شود. ازاین رو در دو سال گذشته شاهد گسترش آفات در جنگل های دست کاشت مناطق بیابانی بوده ایم.
وی با تاکید بر اینکه در کنار موضوعات اقلیمی نباید از عوامل انسانی که سبب صدمه به پوشش گیاهی می شود، چشم پوشی کرد، خاطرنشان کرد: قطعا عوامل انسانی می تواند مهمترین تأثیر را در برهم زدن نظم طبیعت داشته باشد. جنگل های دست کاشت و تاغ زارها در مناطق بیابانی حدود ۶۰ سال پیش در شرایطی به وجود آمدند که آب های زیرزمینی نسبت به سال های اخیر وضعیت مناسب تری داشتند و پوشش گیاهی به سادگی به منابع آب دسترسی داشت.
جعفریان با اشاره به اینکه افت سطح آب های زیرزمینی در دشت های مناطق بیابانی کشور دسترسی گیاهان به منابع آبی را سخت کرد، اظهار داشت: این مورد تاب آوری گیاه در مقابل هجوم آفات و امراض را می کاهد. نباید فراموش نماییم که تخریب منابع آبی تخریب پوشش گیاهی را به دنبال دارد و تخریب پوشش گیاهی در مناطق بیابانی سبب طوفان های گرد و خاک می شود و تهدیدی ضد جوامع انسانی است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه در برنامه های توسعه باید به حفظ پوشش گیاهی کشور توجه بیشتری شود، اظهار نمود: اگر مقرر است خط انتقال نیرو، جاده یا سایر اقدامات جهت توسعه در نقطه ای ایجاد شوند و به ازای آن بخشی از تاغ زارهای ما در بیابان از بین برود، بپذیریم که آن اقدام را به نقطه دیگری منتقل نماییم. قطعا با حفظ جنگل ها سود خواهیم کرد و فراموش نکنیم که برنامه ای برای توسعه منوط به حفظ اکوسیستم و محیط زیست است.
وی ضمن اشاره به برخی اقدامات برای مقابله با آفات و امراض در جنگل های دست کاشت مناطق بیابانی اظهار داشت: سیستمی جهت پایش مناطق و پیش آگاهی فعال گشته است. مبارزه با آفات باید به سرعت و در بهترین زمان صورت گیرد. در غیر این صورت اقدامات ما اتلاف منابع مالی را به دنبال خواهد داشت و ما اگر به سرعت عمل نکنیم منابع اعتباری زیاد هم نمی تواند ما را نجات دهد.
جعفریان در انتها خاطرنشان کرد: ما قول هایی را در خصوص تأمین منابع مالی برای کنترل آفات و امراض در جنگل های دست کاشت مناطق بیابانی داریم، اما انتظار داریم که سایر بخش های ذی ربط همچون سازمان مدیریت بحران به اینگونه مشکلات توجه بیشتری داشته باشند. اگر ما جنگل های دست کاشت را از دست دهیم باید برای طوفان های سنگین گرد و خاک و حرکت تپه های ماسه ای آماده شویم. ازاین رو انتظار داریم که بخش های ذی ربط در حل اینگونه مسائل را خود سهیم بدانند.
به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری پیش از این به ایسنا اظهار داشته بود: طغیان گسترده آفات در جنگل های دست کاشت مناطق بیابانی کشور که به جهت برخی عوامل اقلیمی و انسانی رخ داده، سابقه نداشته است و اگر این جنگل های دست کاشت از بین برود طوفان های ماسه ای می تواند روستاها و شهرهای بزرگ را در بر بگیرد.



1399/06/22
13:25:36
5.0 / 5
1792
تگهای خبر: آب , بحران , جنگل , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل