گل پیچ GolPich
حیوانات در حصار سفره زیبای هفت سین؛

سین من درآوردی هفت سین نوروزی

سین من درآوردی هفت سین نوروزی این روزها در آستانه سال نو کم کم بساط دستفروش های هفت سین نوروزی در خیابان ها پهن می شود، بساطی که علاوه بر ماهی قرمز حیواناتی نظیر سمندر، سنجاب، لاک پشت و... هم در آن یافت می شود.



خبرگزاری مهر – گروه استان ها: نوروز باستانی یکی از اعیاد بزرگ ایرانی ها است و هر استانی در این عید بزرگ برای خود رسم و رسومی دارد. البته که این سال ها رسوم خارج از آداب هم به این آئین اضافه شده اما قرار گرفتن حیوانات در سفره هفت سین به نشانه خوش یمنی، اتفاق عجیبی است که این روزها باب شده است.
انواع و اقسام حیوانات بخصوص سمندر، مار آبی، لاک پشت، میمون، سنجاب و انواع پرنده های وحشی حیواناتی هستند که این روزها در حصار سفره زیبای هفت سین قرار می گیرند و معادله سین ها را به هم می زنند.
یزد از استان هایی است که دارای ظرفیت بالای زیست محیطی و طبیعت آن، زیستگاه حیوانات بسیاری است اما برخی انسان ها به علت سوء استفاده، خودخواهی و … این حیوانات را از زیستگاه اصلی شان جدا کرده و در خانه ها یعنی جایی که برای آنها قفسی دور از آزادی به حساب می آید، نگهداری می کنند.

نگرانی هایی درباره تسری این فرهنگ در میان یزدی ها بوجود آمده و فعالان زیست محیطی بارها در اینباره اظهار نظر کرده اند که مردم به این باورها اعتقاد نداشته باشند و عقیده به این که حضور حیوانات در کنار سفره هفت سین، سال خوبی را برای آنها رقم خواهد زد، کاملاً اشتباه است، اما این حرف برای برخی خوشایند نیست.
سین سمندر در سفره هفت سین
یکی از فعالان محیط زیست استان یزد در اینباره به خبرنگار مهر اظهار داشت: در روزهای نزدیک به نوروز شاهد افزایش تقاضا برای نگهداری انواع گونه های جانوری برای سفره هفت سین با عقایدی برای خوش یمن شدن سال نو و برکت و سایر خرافات هستیم که حیات وحش را در معرض خطر قرار می دهد.
ابوالفضل زارع افزود: این اقدام در هیچ جایی از فرهنگ ما تعریف نشده اما شاهد می باشیم که خرید و فروش بعضی از حیوانات وحشی به صورت خاص سمندر، مار آبی، لاک پشت کوچک، میمون، سنجاب و انواع پرندگان وحشی افزایش پیدا کرده است.
وی، این اقدام را به اسارت کشیدن و آزار دادن این حیوانات دانست و اضافه کرد: نگهداری این حیوانات در محیط انسانی کار نادرست و خطرناکی برای حیوان و آزار دهنده است و باید این آداب افزوده به فرهنگ نوروز باستانی را هر چه زودتر حذف نمود.

این فعال محیط زیست عنوان کرد: مردم برای پیشگیری از این وضعیت و محافظت از حیات وحش باید از این اقدام دوری کرده و مواردی که مشاهده می کنند را به اطلاع سازمان حفاظت محیط زیست برسانند چون که در برابر محیط زیست مسئول هستیم و از بین رفتن این حیوانات، اکوسیستم طبیعت را بر هم زده و در نهایت زندگی انسان را هم در معرض تهدید قرار می دهد.
وی ضمن اشاره به اهمیت محافظت از محیط زیست اظهار داشت: اهمیت این مورد تا حدی است که روزی بعنوان روز جهانی حیات وحش در دنیا نامگذاری شده تا مردم نسبت به این مورد حساس شوند و آگاهی یابند که زندگی انسانی به زندگی حیات وحش بستگی دارد.
زارع افزود: شاید نقش حیات وحش برای خیلی از ما روشن نباشد و آگاه نباشیم که اگر گونه ای از حیات وحش از بین برود، چه خسارتی به اکوسیستم وارد می شود. اگر مردم به این مهم واقف شوند اساسا برای محافظت از محیط زیست بیشتر کمک می کنند.
تنوع کم نظیر حیات وحش در استان یزد
این فعال محیط زیست استان اعلام نمود: در استان یزد نزدیک به ۲۵۲ گونه پرنده، ۷۰ گونه پستاندار و ۴۲ گونه خزنده و دوزیست داریم که این آمار نشان از مناسب بودن زیستگاه های استان به منظور زندگی حیات وحش است.
وی تصریح کرد: اگر این گونه ها حفظ نشوند، نظم طبیعت به هم خواهد خورد چونکه طبیعت از اجزای مختلف حیات وحش است که هر کدام از این گونه های وحشی از بند پایانی مانند گونه عقرب زرد ایرانی، سوسمار خاردم ایرانی، گرفته تا کاراکاس و … باید حفاظت شوند.
زارع اظهار داشت: طبیعت مشابه ساعتی است که از چرخ دنده های متفاوتی تشکیل شده و اگر هر کدام از این چرخ دنده ها از کار بیفتند یا بشکنند و حذف شوند، ساعت از کار خواهد افتاد.
لزوم تلاش انسان ها برای فعال نگه داشتن ساعت طبیعت
این کارشناس حفاظت محیط زیست تصریح کرد: وقتی ساعت طبیعت از کار افتاد، همه با هم نابود می شویم و اینجاست که بحث نجات انسان ها مطرح است و دیگر تنها بحث نجات یک گونه جانوری نیست چونکه قطعا با انقراض هر کدام از گونه های جانوری، انسان ها یک گام به نابودی نزدیک می شوند و وقتی ما به این سطح از آگاهی برسیم قطعا تلاش می نماییم که گونه های جانوری را حفظ نماییم.

وی با اشاره به اینکه روز جهانی محیط زیست سال جاری با شعار با شعار بازیابی یا احیای گونه های کلیدی برای بازسازی بوم سازگان برگزار شد، عنوان کرد: در این روز تلاش شد که اطلاع رسانی لازم صورت گیرد و آموزش های لازم داده شود هر چند این آموزش ها و اطلاع رسانی باید در تمام سال تداوم یابد.
حذف گونه های کلیدی در بازسازی اکوسیستم
وی افزود: گونه های کلیدی گونه هایی هستند که در صورتیکه حذف شوند یا جمعیت آنها کاهش پیدا کند، تاثیر منفی بسیاری بر اکوسیستم دارد مثلا در زیستگاه های زاگرس، گونه هایی مثل گراز و سنجاب ایرانی بسیار کلیدی هستند چون این گونه ها نقش زیادی در بازسازی اکوسیستم دارند.
زارع عنوان کرد: در اکو سیستم های بیابانی گونه هایی مثل گرگ بعنوان یک گونه کلیدی مطرح است و اگر از طبیعت ما حذف شوند، کل اکوسیستم گرفتار مشکل می شود و بسیار مهم می باشد که ما گونه های کلیدی را حفاظت نماییم.
متأسفانه مبحث شکار بی رویه، تصادف حیوانات در جاده ها و کشته شدن آنها، خرافات و … همچون علل تعرض به حیوانات است و روزانه از جمعیت حیات وحش استان می کاهد و حال اگر در کنار همه اینها، این حیوانات قربانی آداب و رسومی چون قرار گرفتن در سفره هفت سین شوند، خطر جدیدی آنها را تهدید می کند و بیم آن می رود که این فرهنگ توسعه یابد و گونه های بسیاری را تهدید کند.


منبع:

1400/12/19
14:34:15
5.0 / 5
540
تگهای خبر: آب , آموزش , حفاظ , حیوانات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل