گل پیچ GolPich
دبیر ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار:

هیچکدام از تفاهم نامه های ما با همسایگان برای مدیریت گرد و غبار عملیاتی نشده است

هیچکدام از تفاهم نامه های ما با همسایگان برای مدیریت گرد و غبار عملیاتی نشده است به گزارش گل پیچ دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار از انجام یک صدمه شناسی آکادمیک جهت بررسی علل عدم موفقیت تفاهمنامه های گرد و غبار با کشورهای همسایه اطلاع داد.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا علی محمد طهماسبی بیرگانی در دومین جلسه ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار که قبل از ظهر امروز (۲۸ فروردین) در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به اینکه منطقه ای بین سوریه و عراق که حاوی رسوبات بادرفتی است، منشا غبارخیزی منطقه است، اظهار نمود: ۲۷۹ میلیون هکتار از اراضی منطقه، کانون گسیل گرد و غبار به داخل کشور است که ۳۰ درصد آن پتانسیل زیاد و ۱۰ درصد آن که در عربستان و بخش هایی از عراق واقع است پتانسیل خیلی زیادی دارند.

وی از شناسایی هشت کانون عمده گرد و غبار در خاورمیانه اطلاع داد و اظهار داشت: این کانون ها در عربستان، امارات، شمال عربستان، جنوب عراق، شمال عراق، ترکمنستان – ازبکستان – تاجیکستان، افغانستان و پاکستان قرار دارند. در مطالعه ای مشخص شد که هریک از کانون ها چه مناطقی از کشور ما را درگیر می کنند.

طهماسبی بیرگانی خاطرنشان کرد: ما تفاهم نامه های گوناگونی با کشورهای همسایه منعقد کرده ایم ولی هیچ گونه جنبه عملیاتی پیدا نکرده اند.

وی ضمن اشاره به انجام یک صدمه شناسی آکادمیک با همکاری دانشگاه ها جهت بررسی علل عدم موفقیت این تفاهم نامه ها اظهار داشت: باید دیپلماسی گرد و غبار با مسایل اجتماعی و اقتصادی عجین شود یعنی وقتی مبادلات اقتصادی با کشورها داریم بحث گرد و غبار را هم در آن بگنجانیم.

دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار اضافه کرد: متاسفانه در کشورهای همسایه به علت سازگاری که بوجود آمده است، مطالبه چندانی در بحث گرد و غبار وجود ندارد ازاین رو می بایست بحث در ارتباط با ارتقای آگاهی عمومی و سمن ها در این کشورها لحاظ شود.

طهماسبی بیرگانی بر ضرورت انجام کارهای تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه های کشور با دانشگاه های کشورهای همسایه تصریح کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی، علل اصلی عدم موفقیت تفاهم نامه های مقابله با گرد و غبار بر مبنای صدمه شناسی دبیرخانه ستاد را نبود یک ساختار منسجم ذیل یک مجموعه بین المللی به نحوی که همه کشورها به آن پایبند باشند و هم معلوم نبودن سازو کار تأمین منابع مالی برای اجرای پروژه ها دانست و اظهار داشت: همگرایی و مشارکت موثر دستگاه ها برای پشتیبانی از دیپلماسی گرد و غبار، تشکیل کارگروه مشترک بین الدول با استفاده از نهادهای بین المللی و تشکیل صندوق ملی همچون پیشنهادات ما برای اجرایی کردن تفاهم نامه های گرد و غبار با دیگر کشورهاست.





منبع:

1401/01/29
09:19:12
5.0 / 5
728
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل