گل پیچ GolPich
دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار:

کانون های گردوغبار اصفهان بیشتر از ۳۶۸هزار تن ریزگرد تولید می کنند

کانون های گردوغبار اصفهان بیشتر از ۳۶۸هزار تن ریزگرد تولید می کنند به گزارش گل پیچ، دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار اظهار داشت: میزان گردوغبار تولیدی از مناطق غبارخیز استان اصفهان ۳۶۸ هزار و ۲۸۱ تُن در سال برآورد می شود که ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون (ریزگرد) است.



به گزارش گل پیچ به نقل از مهر، علی محمد طهماسبی بیرگانی پس از ظهر پنجشنبه در کارگروه مقابله با گردوغبار استان اصفهان که با حضور استاندار برگزار شد، ضمن اشاره به پراکنش مناطق غبار خیز این استان، عنوان کرد: اصفهان حدود ۲ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۱۶۶ هکتار مناطق غبار خیز دارد که میزان گردوغبار تولیدی این مناطق ۳۶۸ هزار و ۲۸۱ تُن در سال برآورد می شود و این ها ذرات معلق زیر ۱۰ میکرون (ریزگرد) است در حالیکه حجم گردوغبار را بیشتر از ۱۰ برابر این عدد باید دانست چونکه ذرات معلق زیر ۱۰ میکرون به طور متوسط حدود ۱۵ درصد از گردوغبار را می سازند.
شدت و گسیل گردوغبار خارجی به سمت کشور بسیار زیاد است
وی با اشاره به اینکه کشورمان علاوه بر منابع داخلی از همه طرف مورد هجوم گردوغبار است، افزود: متوسط تولید و گسیل گردوغبار برای هر هکتار کانون خارجی ۵۴۰ کیلوگرم ذرات زیر ۱۰ میکرون بوده در حالیکه از منابع داخلی ۱۲۲ کیلوگرم است.
دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار تصریح کرد: علاوه بر این که وسعت کانون های گردوغبار خارجی پنج برابر کانون های داخلی است شدت و گسیل گردوغبار خارجی به سمت کشور بسیار زیاد است و بر همین مبنا فعالیتهای برون مرزی را در این حوزه شروع کردیم.
طهماسبی بیرگانی با اشاره به اینکه سال قبل سال سختی بدلیل گردوغبار داشتیم و خیزش آن از اسفند و فروردین با منشأ خارجی شروع شد، اضافه کرد: سفرهای گوناگونی به کشورهای همسایه همچون عراق، سوریه، کویت و امارات و … داشتیم و یک اجلاس منطقه ای با حضور ۱۱ کشور در ۲۱ تیر سال قبل با حضور رئیس جمهوری تشکیل شد.
وی ضمن اشاره به شکل گیری صندوق منطقه ای برای اقدامات اجرایی زیر نظر سازمان محیط زیست و تشکیل کارگروه فنی در زمینه گردوغبار، تصریح کرد: آبان سال قبل مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرد کنفرانس منطقه ای گردوغبار در سطح بین المللی برگزار گردد که احتمالا ۱۷ و ۱۸ شهریور ماه طی ۲ روز برگزار می شود.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: ۳۱ ماه مِی (خردادماه) سال جاری پیشنهاد جمهوری اسلامی در مجمع سازمان ملل در مورد تعیین روز ۱۲ ژوئیه به عنوان روز جهانی مقابله با گردوغبار تصویب گردید که یک دستاورد و موفقیت در دیپلماسی محیط زیستی به حساب می آید.
طهماسبی بیرگانی در ادامه با اشاره به اینکه پیشبینی گردوغبار با عنایت به تجهیزاتی که داریم دشوارتر از پیشبینی باد است، اظهار داشت: نقشه بسیار خوبی در این حوزه تهیه شده که با عنایت به سرعت باد بین پنج، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ متر بر ثانیه وضعیت خیزش گردوغبار از کانون ها را مدل سازی کرده و بر مبنای آن با پیشبینی باد میتوان اخطار گردوغبار صادر کرد.
وی افزود: علاوه بر آن، ستاد ملی مقابله با گردوغبار با همکاری سازمان هواشناس سیستم پیشبینی دارد که از ۷۲ ساعت قبل رخداد پدیده گردوغبار، شرایط را اعلام می کند.
برنامه جامع مقابله با گردوغبار ۱۰ استان درگیر کشور تصویب شد
دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار فعالیت برای کنترل کانون های گردوغبار منحصر به استان نیست، عنوان کرد: استانهای همجوار هم باید مورد توجه باشد چونکه برای مثال کانون های شرق اصفهان همچون نائین، آران و بیدگل و اردستان در فصول مختلف سایر مناطق و استانهای همجوار را تحت تاثیر قرار می دهند.
طهماسبی بیرگانی اظهار داشت: برنامه جامع مقابله با گردوغبار در اکثر استانهای درگیر تصویب شده و در این برنامه طی یک دوره ۱۰ ساله وظیفه همه دستگاه ها به تفکیک برای گردوغبار اهداف و سیاست ها مشخص است و تلاش می نماییم منابعی را قائل شویم.
وی افزود: ۶۷ واحد برنامه ریزی برای مناطق غبار خیز استان اصفهان مشخص شده و برپایه آن عمده کاربری های غبار خیز ما مراتع ضعیف و متوسط هستند.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مراتع بدلیل تولید علوفه بسیار دارای اهمیت هستند، اضافه کرد: ۲ رویکرد مهم در اقتصاد مقاومتی در مدیریت اراضی کشاورزی و مرتع در دستور است چونکه نزدیک به ۲۲۵ هزار هکتار زراعت غبار خیز وجود دارد که با تداوم این شرایط، تولید کاسته می شود و باید بر موضوع هایی تمرکز کرد که اقتصاد ما با آن درگیر است.
کشاورزی حفاظتی مورد توجه اصفهان باشد
وی با تکیه بر ضرورت تغییر رویکرد فقط نهال کاری برای مقابله با گردوغبار بدلیل کمبود آب و لزوم حفظ مراتع خاطرنشان کرد: مهم اینست که رویکرد برنامه محور برای مقابله با گردوغبار داشته باشیم.
طهماسبی افزود: اعتبارات پیشبینی شده در این برنامه یک هزار و ۵۵۶ میلیارد تومان است که برای یک دوره ۱۰ ساله در نظر گرفته شده است.
دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار با اشاره به اینکه مبحث کشاورزی حفاظتی مورد توجه ویژه استان اصفهان باشد، اظهار داشت: برنامه کشاورزی حفاظتی برای ۱۰ استان تدوین شده چونکه خسارت گردوغبار در قسمت کشاورزی بسیار بالا بوده و این در شرایطی است که اراضی کشاورزی ۱۰ درصد کانون ها را می سازند اما ۴۴ درصد خسارات ناشی از گردوغبار به اراضی کشاورزی وارد می شود است.
طهماسبی همینطور از استاندار اصفهان خواست که کارگروه استانی مقابله با گردوغبار ذیل کارگروه زیربنایی استان تشکیل و جلسات آن مرتب برگزار گردد.

1402/04/23
16:59:48
5.0 / 5
281
تگهای خبر: آب , باد , حفاظ , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل