گل پیچ GolPich
سلاجقه:

آب چالش اساسی کشور است

آب چالش اساسی کشور است به گزارش گل پیچ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: آب چالش اساسی کشور است اما علم مسائل را حل می کند و آبخیزداری می تواند نجات دهنده و رفع کننده خیلی از مشکلات زیست محیطی فعلی باشد.



به گزارش گل پیچ به نقل از مهر، علی سلاجقه شامگاه چهارشنبه در هجدهمین همایش ملی علوم زمین و مهندسی آبخیزداری ایران با اعلان اینکه آب چالش اساسی کشور است اما علم مسائل را حل می کند، گفت: حالا در مصرف آب کشور هدر رفت بالایی داریم درحالی که در تولید آب کشور متأسفانه هزینه نمی نماییم و هزینه های ما بیشتر در بحث استحصال و توزیع است اما در تولید آب که موضوع آبخیزداری است هزینه صورت نمی گیرد ولی با علم و کمک دانشگاهیان می توانیم منابع آب کشور را حفظ نماییم.
وی اضافه کرد: جهان امروز با چالش هایی روبه رو شده است که من به عنوان یک شاگرد کوچک دانشگاه همیشه فکر می کنم آبخیزداری می تواند نجات دهنده خیلی از چالش ها و رفع کننده آنها باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اشاره کرد: آن چه به عنوان فرسایش خاک، گردوغبار و سیلاب های عظیم و فرونشست ها و … چالش هایی هستند که نسخه درمانی آنها آبخیزداری است.
سلاجقه با اشاره به این که روز پانزدهم اسفند روز درختکاری در تقویم ملی ایران به عنوان روز آموزش همگانی محیط زیست نیز ثبت گردید، اظهار داشت: برای اینکه اعتقاد بر این است که آموزش می تواند همه کارها را پایدار نگه دارد.
وی یا بیان این که چالش هایی که جهان را در برگرفته برای کشور ما مشکلاتی به وجود آورده است، اشاره کرد: علم می تواند حلال مشکلات باشد و چالش ها را از بین ببرد برای اینکه دنیا با علم با مخاطرات کنار آمده و سازگاری حاصل کرده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: کشور ما سرشار از اندیشه های نو و خلاق و جوانانی بسیار با انگیزه و صاحب علم و مجموعه های دانش بنیان بوده و این در حالیست که در چالش های زیست محیطی هنوز مشکل داریم.
سلاجقه افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی امور زیست محیطی از همه دانشگاهیان استمداد می طلبد تا در یک پروسه علمی و تحقیقاتی مشکلات را حل نماییم.
وی اشاره کرد: حالا دنیا بی نظم شده است؛ یک زمانی از تغییر اقلیم صحبت می شد و درباره ی بی نظمی های اقلیمی بحث می کردیم برای اینکه من خودم خیلی اعتقادی به مساله تغییر اقلیم نداشتم بیشتر با کلید واژه بی نظمی اقلیمی حرکت می کردیم اما این مساله در رسانه های اروپایی بسیاری کار شد و خروجی رسانه ها نشان داد که آن چه که دنیا به آن اذعان می کند در کشور ما نیز اتفاق افتاده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: تغییر اقلیم بی شک به همراه خود بی نظمی و ‌پریشانی دارد و نیاز است دانشگاهیان برای این ‌پریشانی ها فرمول و راه حل تدوین کنند.
سلاجقه با اعلان اینکه شرایط سیاسی جهان و البته محیط زیست کشور یک زمانی وضعیت پایدار و خوبی داشت، اظهار داشت: زمانی وضعیت اقتصادی کشور خوب بود و تالاب ها و رودخانه ها پر آب بودند و مدیریت کردن محیط زیست بسیار ساده بود، وضعیت سیاسی و اجتماعی فضای مجازی خبری نبود ولی من و شما امروز در این مقطع قرار گرفتیم اگر از این پیچ تاریخی بگذریم بطور قطع شرایط پایدار خواهد شد و اگر من و شما که ادعای حل مشکلات داریم این شرایط را تبیین کردیم و گزاره ها را خوب نوشتیم مطمئن باشید جهان را مدیریت می نماییم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: هیچ کشوری مثل کشور ما دستخوش تغییرات نیست اما این شرایط تاب آوری را افزایش می دهد؛ در این شرایط دانشگاهیان و انجمن های علمی همه تلاش نماییم که علم برای حل مشکلات کشور میدان داری کند.
سلاجقه افزود: انتهای همه چالش هایی که در بُعد طبیعت اتفاق می افتد، تنش های اجتماعی است و آن چه که در سیلاب و فرونشست زمین و کمبود منابع آب می بینید انتهای همه این ها مسائل سیاسی است اما نقش شما دانشگاهیان پایه است این فرهنگ را باید در میان دولت و دولتمردان ایجاد نماییم که آبخیزداری مساله پایه ای کشور است.
وی افزود: سیستان و بلوچستان که تا هفته قبل جزو کم بارش ترین استانهای کشور بود در همین چند روز اخیر یکی از روستاهای سیستان ۳۱۹ میلیمتر بارش داشته است اما این سوالات مطرح است که آیا باردیگر خشکی به سیستان باز می گردد و چه راهبری می تواند مسائل آبی سیستان را حل کند؟ آبخیزداری اما این اعتقاد خیلی بین دولتمردان وجود ندارد که مسائل را باید اینگونه حل کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلان اینکه رییس جمهوری سال قبل لایحه جامع آبخیزداری را مطرح نمودند و قرار شد این طرح بررسی شده تا همه دستگاهها بصورت قانونی پاسخگو باشند، اشاره کرد: متأسفانه هدررفت آب را در سیلاب ها شاهد می باشیم در صورتیکه می توان آنرا به درستی مدیریت کرد.
سلاجقه با اعلان اینکه دولت سیزدهم در حوزه گردوغبار ورود جدی داشت، به برگزاری نشست های منطقه ای و بین المللی با حضور ۵۰ کشور جهان با تلاش ایران طی یکسال اخیر اشاره نمود و اظهار داشت: خروجی این جلسه ها هفته پیش تبدیل به قطعنامه قطعی سازمان ملل شد و با وجود مواضع کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اروپایی، مساله گردوغبار در چندین شکل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت قطعنامه صادر شد و الان لازم است در این بخش دانشگاهیان ورود کنند.
وی با اعلان اینکه یکی از دغدغه های ما اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است، اظهار داشت: در محیط زیست کشور همه صنایع دارای بیش از نفر نیرو را مکلف کردیم که حتما یک نفر متخصص منابع طبیعی و محیط زیست را به کار بگیرند و موضوع گردوغبار دراین زمینه می تواند ظرفیت هایی بوجود آورد.


منبع:

1402/12/18
18:10:45
5.0 / 5
209
تگهای خبر: آب , آموزش , بارش , حفاظ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل