گل پیچ GolPich

برنامه ریزی برای زاگرس باید دراز مدت و مبتنی بر سالم سازی زیستگاه باشد

برنامه ریزی برای زاگرس باید دراز مدت و مبتنی بر سالم سازی زیستگاه باشد گل پیچ: به گزارش گل پیچ، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست اظهار داشت: برنامه ریزی برای زاگرس باید طولانی مدت و مبتنی بر سالم سازی زیستگاه باشد.


به گزارش گل پیچ به نقل از مهر، هادی کیا دلیری معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست امروز در همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگل های زاگرس که در سالن شهدای سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اذعان داشت: هم اینک شرایط اکوسیستم زاگرس به طوری ست که حفاظت در این زیستگاه معنایی ندارد و ما باید سیاست سالم سازی در زاگرس را در پیش بگیریم. معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست اضافه کرد: حفاظت در زیستگاه های هیرکانی می تواند مؤثر باشد اما این امر در زاگرس مؤثر نیست و دلیل اینست که اقدامات و چاره جویی ما به پس از مشاهده مخاطرات معطوف شده و این مسئله صدمه زا است. وی افزود: عدم تنوع زیستی، عدم زادآوری و خیلی از مؤلفه های زوال اکوسیستمی در زاگرس به وفور قابل مشاهده می باشد و یکی از علل تشدید این وضعیت شرایط استرس زا در این اکوسیستم است. کیا دلیری تسریع در مارپیچ مرگ و میر را یکی دیگر از عوامل زوال اکوسیستم زاگرس دانست و خاطرنشان کرد: سن درختان، تنوع ژنتیکی، ترکیب درختان، کوبیدگی خاک، فرسایش خاک و رشد کشاورزی این شرایط را پیچیده تر می کند. معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: نزدیک به ۲ میلیون هکتار از زیر اشکوب زاگرس گندم کاشته می شود و این شرایط ناپایدار را در اکوسیستم زاگرس گرفتار مشکلات جدی می کند. وی تغییر اقلیم را یکی دیگر از عوامل تشدید شرایط بحرانی زاگرس دانست و خاطرنشان کرد: افزایش دما، کاهش بارندگی، جابجایی فصل ها و بارندگی های سیل آسا همچون تأثیرات جانبی تغییر اقلیم است که در منطقه زاگرس محسوس تر است. کیا دلیری افزود: راه اندازی معادن در طبیعت بخصوص در زیستگاه های زاگرس خوف برانگیز است. مطابق آمار مجوز اکتشاف معدن در نزدیک به ۶۵ میلیون هکتار از اراضی کشور صادر گردیده است و این شرایط اکوسیستم زاگرس را در مقابل هر فاکتور تمام کننده ریز و درستی سخت می کند. کیا دلیری خاطرنشان کرد: برنامه ریزی ما برای زاگرس باید دراز مدت باشد و هیچ برنامه کوتاه مدتی نمی تواند شرایط را تغییر دهد. وی اظهار داشت: اگر به سرعت برای این مسئله چاره ای اندیشیده نشود در آینده طغیان ملخ ها و افزایش آفات و بیماری ها چالش های پیش روی زیستگاه زاگرس خواهد بود. وی بیان نمود: بعضی از مفاهیمی که به شکل مستقیم و غیرمستقیم با محیط زیست در ارتباط هستند مانند توسعه پایدار، مشارکت اجتماعی، امنیت غذایی، خودکفایی و … باید تعریف مجدد شوند تا بتوانیم با یک ادبیات مشترک به حل چالش ها بپردازیم.



منبع:

1404/02/31
13:43:43
5.0 / 5
74
تگهای خبر: آموزش , بارندگی , بحران , بیماری
این مطلب گل پیچ را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این پست گل پیچ
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل : گل پیچ: زیبایی را هدیه دهید. گل پیچ، با عرضه انواع گل های تازه و زیبا، لحظات شما را به یادماندنی تر می کند