گل پیچ GolPich

چرا برف كمر درختان شهر را شكست؟، تبعات زیست محیطی نمك پاشی برای یخ زدایی چیست؟

چرا برف كمر درختان شهر را شكست؟، تبعات زیست محیطی نمك پاشی برای یخ زدایی چیست؟ گل پیچ: یك متخصص فضای سبز شهری با اشاره به شكستن تعدادی ازدرختان به دنبال بارش برف در شهرتهران از آنچه «كم توجهی مسئولان نسبت به هرس به موقع درختان» خواند انتقاد كرد و اظهار داشت: اگر درختان هرس شده بودند این اتفاق نمی افتاد.



دكتر امید نوری در گفت و گو با ایسنا با انتقاد از كم توجهی مسئولان نسبت به هرس به موقع درختان شهر تهران اظهار نمود: فشار برف بر درختان سبب شكسته شدن تعدادی از آن ها همچون درختان «اقاقیا» و «زبان گنجشك» در سطح شهر شد اما اگر درختان هرس شده بودند این اتفاق نمی افتاد. به جز درخت توت من كمتر درختی را در سطح شهر دیده ام كه در فصل زمستان هرس شده باشد.

وی اضافه كرد: برخی مسئولان به درستی می گویند كه گونه های سوزنی برگ را نمی توان هرس كرد چون كه هرس این گونه از گیاهان شكل و فرم آن ها را به هم می ریزد ولی سوال اینجا است كه چرا گونه های دیگر خزان زده را هرس نكردند.

این متخصص فضای سبز شهری در ادامه با اشاره به اینكه نمكی كه برای رفع لغزندگی معابر استفاده می گردد شوری خاك را افزایش دهد، اظهار نمود: اگر نمك چه زمان آب شدن برف ها و چه هنگام بارش برف، غیرهدفمند روی معابر ریخته شوند اثرات مخربی بر گیاهان می گذارد.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: آثار مخرب نمك بر گیاهان بسته به نوع گیاه، خاك آن و منطقه ای كه گیاه در آن قرار دارد، متفاوت می باشد ازاین رو گیاهان با عنایت به نوع خود مقاومت بیشتری و كمتری در برابر شوری خاك دارند علاوه بر آن ماندگاری نمك در مكان و خاكی كه در سراشیبی قرار دارد، كمتر است و در قسمتی از فضای سبز كه آبشویی كمتری اتفاق می افتد و زمین شیب كمتری دارد، ماندگاری و تاثیر نمك بر گیاه بیشتر است.

این متخصص فضای سبز شهری با اشاره به تاثیرات شوری خاك بر فضای سبز توضیح داد: خاك شور ساختمان خاك را از بین می برد و خاك از هم پاشیده می گردد. ساختمان خاك به بخشی از خاك گفته می گردد كه فرم آن را تشكیل می دهد. همچون تاثیرات دیگر شوری خاك بر گیاه این است كه آب به سمت جایی كه غلظت نمك بیشتر است حركت می كند و سبب می گردد كه آب در خاك بماند و گیاه قادر به جذب آن نباشد.

به گفته نوری در صورت شور شدن خاك خیلی از مواد مغذی گیاه از دسترس خارج می گردد و گیاه نمی تواند آن را از خاك جذب نماید.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اثری كه نمك بر سوختگی برگ گیاه دارد، اظهار داشت: نمك همینطور می تواند ظاهر گیاهان را دستخوش تغییر كند البته در این موقع از سال بعضی از گیاهان خزان می كنند و این اثر روی آن ها دیده نمی گردد اما گیاهانی مانند كاج و سرو - كه همیشه سبز هستند - دچار سوختگی برگ و تغییرات ظاهری می شوند.

نوری درباره تاثیر نمك بر آب های سطحی و روان اظهار نمود: پاشیدن نمك روی برف ها و معابر لغزنده، آب های سطحی را شور و املاح نمك را وارد آب می كند. این آب های سطحی می توانند به مناطق دیگر و سفره های آب زیرزمینی راه پیدا كنند و شوری آب را بالا برند البته این مسئله همچون آثار دراز مدت نمك پاشی روی برف ها است.

این متخصص فضای سبز شهری در انتها با اشاره به اینكه راهكارهای جایگزینی در بعضی پروژه ها و طرح های تحقیقاتی برای رفع لغزندگی معابر به جای استفاده از نمك مطرح شده است، خاطرنشان كرد: واقعیت این است كه هیچ راهكاری به اندازه استفاده از نمك آسان و اقتصادی اما دارای تبعات نیست. متاسفانه ما در ارزیابی های اقتصادی خود نگاه كوتاه مدت داریم و خیلی از اقداماتی كه انجام می دهیم مانند نمك پاشی روی برف ها و معابر لغزنده تبعات و به مراتب هزینه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بیشتری دارند. با عنایت به این مسائل نمك پاشی ساده ترین و ارزان ترین راهكار برای یخ زدایی از سطح شهر است.




1396/11/11
15:55:16
5.0 / 5
5353
تگهای خبر: آب , بارش , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل