احتمال تداوم بارش ها تا آخر اردیبهشت، كم بارشی شدید كشور با وجود بارش های بهاره
گل پیچ: مدیر كل شبكه پایش سازمان هواشناسی كشور با اشاره به احتمال تداوم بارش های كشور تا آخر اردیبهشت ماه اظهار نمود: گرچه بارش های فروردین و اردیبهشت توانست تا حدی میزان بارش دریافتی كشور را افزایش دهد اما مشكل كمبود بارش در كشور حل نشده است چون هنوز نسبت به میانگین بلندمدت ۳۷ درصد كمبود بارش داریم.
مسعود حقیقت در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه خوشبختانه طی روزهای گذشته بارش كشور در اغلب مناطق بسیار مناسب بوده و در تعدادی از استان ها حتی بارش ها بالاتر از حد نرمال گزارش شده است، اظهار نمود: پیش بینی می گردد از اواسط فردا (۱۳ اردیبهشت) سامانه بارشی جدیدی وارد كشور شود. این سامانه غرب، جنوب غرب و بخش هایی از مركز كشور را در بر می گیرد و انتظار می رود در هفته پیش رو در خیلی از مناطق بخصوص نیمه غربی كشور بارش ها بالاتر از حد نرمال باشد.
وی با اشاره به اینكه در تهران هم از پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) و طی روز جمعه (۱۴ اردیبهشت) بارش باران را خواهیم داشت، اظهار داشت: پیش بینی می گردد هفته آینده در بیشتر مناطق كشور هفته خوبی به لحاظ بارشی باشد. به صورت كلی توقع داریم تا آخر اردیبهشت ماه بارش ها بخصوص در نیمه غربی كشور وضعیت قابل قبولی داشته باشد.
مدیر كل شبكه پایش سازمان هواشناسی كشور در ادامه در مورد شرایط دمایی كشور طی روزهای آینده اظهار نمود: به لحاظ دمایی در ایام آخر این هفته و هفته آینده دوره های دمایی سرد را تجربه خواهیم كرد یعنی در بعضی روزها دما كاسته می شود و در بعضی روزها شرایط به حالت عادی بر می گردد.
افزایش ۳۰ میلی متری بارش كشور از ابتدای بهار
حقیقت در پاسخ به این پرسش كه آیا بارش های بهار ۹۷ توانسته كم بارشی های كشور را جبران كند، اظهار داشت: طبیعی است كه بارش های فروردین و اردیبهشت توانسته تا حدی میزان بارش دریافتی كشور را افزایش دهد چون تا پیش از سال ۹۷ میانگین بارش كل كشور زیر ۱۰۰ میلی متر بود اما خوشبختانه با بارش های هفته های اخیر میزان بارش تا حدود ۳۰ میلی متر افزایش یافت به صورتی كه تا روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) میانگین بارش كشور ۱۲۷.۴ میلی متر به ثبت رسید.
۳۷ درصد كمبود بارش داریم
این كارشناس سازمان هواشناسی تصریح كرد: افزایش بارش دریافتی در فصل بهار به هیچ وجه این به این معنا نیست كه مشكل كمبود بارش در كشور به صورت كامل حل شده است چون هنوز هم نسبت به سال قبل ۳۳ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۷ درصد كمبود بارش داریم ازاین رو واضح است كه همچنان نگرانی ها نسبت به كم بارشی انباشته در كشور وجود داشته باشد و لازم است كه نسبت به مدیریت صحیح منابع آبی كشور اقدام جدی انجام دهیم چون ۳۷ درصد كمبود بارش نسبت به بلندمدت عدد كمی نیست.
رئیس اداره هواشناسی كشاورزی در ادامه با اشاره به اینكه پراكنش زمانی بارش های كشور نامناسب بوده است، خاطرنشان كرد: متاسفانه بارش های كشور در فصل زمستان وضعیت مناسبی نداشت و سبب از بین رفتن كشت دیم و خسارت به كشاورزان در بعضی مناطق بخصوص جنوب كشور شد اما خوشبختانه بارش های مناسب طی هفته های گذشته برای كشت بهاره اثر مثبتی داشت.
خسارت كشاورزان به علت سرمای شدید ناگهانی
حقیقت در انتها در مورد وقوع سرمای ناگهانی در فروردین ماه و خسارت به محصولات كشاورزی خاطرنشان كرد: در سال ۹۶ زمستان گرمی داشتیم و دمای هوا در بیشتر مناطق بالاتر از حد نرمال بود و از آنجائیكه كشاورزی با دما ارتباط تنگاتنگی دارد افزایش دما سبب رشد سریع گیاهان شد و اغلب محصولات به مرحله گلدهی رسیدند كه متاسفانه با كاهش ناگهانی دما خیلی از محصولات كشاورزی دچار سرمازدگی شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب