گل پیچ GolPich

خطر وقوع سونامی در منطقه مكران

خطر وقوع سونامی در منطقه مكران گل پیچ: مدیر مركز علوم جوی و اقیانوس شناسی سازمان هواشناسی با اشاره به وجود خطر وقوع سونامی در سواحل مكران، بر لزوم تولید شبكه اخطار هواشناسی در این منطقه تصریح كرد.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، توسعه منطقه مكران موضوعی است كه طی یكی دو سال قبل با جدیت دنبال می گردد و حتی دو سال پیش ستادی با عنوان ستاد توسعه منطقه مكران با حضور دستگاه های مختلف نظامی، اجرایی و نظارتی تشكیل شده است و این ستاد تلاش دارد با مشاركت بخش های مختلف و با سرعت «توسعه» را در سواحل مكران پیش ببرد. در بین امور مختلف توسعه ای كه بحث و بررسی در مورد جزئیات آن لزوم دارد آنچه در مكران باید مورد توجه قرار گیرد مسائل مربوط به حوزه هواشناسی است.

بهزاد لایقی در گفت وگو با ایسنا سونامی را پدیده مهمی برای سواحل مكران معرفی و در این باره خاطرنشان كرد: عامل تولید سونامی زمین شناختی و زلزله های زیر بستر دریا است كه سبب تولید امواج بلندی در سطح دریا می گردد و اگر این امواج قدرت زیادی داشته باشند، سبب تخریب ساحل هم می شوند. آنچه باعث نگرانی می گردد این است كه به موازات خط ساحل در داخل دریای عمان منطقه فرونشست مكران را داریم كه از بندر گواتر شروع می گردد و تا سواحل پاكستان و نزدیك جاسك ادامه می یابد. این منطقه محل برخورد دو صفحه تكتونیكی است به صورتی كه یك صفحه به زیر یك صفحه دیگر می رود و در هر سال صفحه رویی دو میلی متر بالاتر می رود و سبب افزایش ارتفاع مكران از دریا می گردد.

وی اضافه كرد: اگر حركت این دو صفحه آرام باشد تنها سبب بالاروی ساحل و به مرور فرسایش و در نتیجه پیدا شدن فسیل های دریایی در مناطق دوراز خط ساحلی خواهد شد. بعنوان مثال تپه های مریخی بخشی از بستر دریا است كه بر اثر فعالیت های زمین شناسی در این منطقه بوجود آمده است. اگر حركت این دو صفحه به هر دلیلی دچار وقفه شود برای مثال یك صخره ای بین این دو صفحه گیر كند انباشت انرژی را به دنبال دارد و با آزاد شدن ناگهانی آن، موج بزرگی تولید می گردد.

لایقی با اشاره به اینكه آخرین سونامی در اقیانوس هند مربوط به سال ۱۹۴۵ است، اظهار داشت: این سونامی سبب تخریب بیشتر سواحل پاكستان و كشته شدن چند صد نفر شد ازاین رو در شرایط كنونی كه به دنبال سرمایه گذاری در سواحل مكران به منظور تولید شغل، صنایع و افزایش جمعیت هستیم لازم است تمهیدات لازم را بیندیشیم چون در صورت وقوع سونامی، صدمه های جدی به تاسیسات منطقه می رسد.

وی در مورد تاثیرات سونامی ۱۹۴۵ بر سواحل ایران اظهار نمود: در آن زمان چون تاسیساتی نداشتیم تخریب ناشی از سونامی خیلی گسترده نبود اما هم اكنون قصد اجرای پروژه های عظیم و تولید شهرك های صنعتی و توسعه جوامع شهری در منطقه مكران را داریم ازاین رو لازم است تمهیدات لازم برای مقابله با این پدیده احتمالی بسیار مخرب اندیشیده شود.

مدیر مركز علوم جوی و اقیانوس شناسی سازمان هواشناسی با اشاره به لزوم تولید شبكه اخطار سونامی در مكران اظهار داشت: به منظور شناسایی مناطق تحت تاثیر خطر سونامی و اطلاع رسانی در این باره به شبكه اخطار نیاز داریم البته برای تولید شبكه اخطار چند بخش شامل سازمان زمین شناسی، پژوهشگاه اقیانوس شناسی و سازمان بنادر به صورت موازی در این زمینه كار می كنند و مركز علوم جوی هم فعالیت هایی داشته است. هم اكنون هم پایه كار را برای تولید یك سیستم ۲۴ ساعته اخطار داریم و زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری هم تا حدودی فراهم، امكان پردازش اطلاعات در سازمان هواشناسی تولید و به صورت كلی بستر لازم برای تولید مركزی اخطار سونامی بوجود آمده است.

لایقی با اشاره به اینكه برای توسعه شبكه اخطار سونامی در سواحل مكران نیاز به ایجاد یك مركز و تجهیز آن داریم، تصریح كرد: لزوم تولید این مركز در ستاد توسعه مكران مطرح شده و به هر حال اطلاع رسانی لازم در مورد لزوم تولید این شبكه شده و اعضای ستاد توسعه مكران در جریان آن هستند كه منطقه مكران مستعد وقوع سونامی است.

لایقی پیش از این در گفت وگو با ایسنا با اشاره به سابقه وقوع طوفان های حاره ای در سواحل مكران نسبت به تخریب ساحل و حتی تاسیسات ساحلی بر اثر بروز این پدیده جوی اخطار داده و نیازهای سازمان هواشناسی را در جهت تجهیز دستگاه ها به منظور پایش و پیش بینی های دقیق محلی و عرضه سفارش هواشناسی دریایی به مردم بومی و دستگاه های در رابطه با دریا بیان كرده بود.



1397/02/24
14:05:56
5.0 / 5
5107
تگهای خبر: دستگاه , هوا , هواشناسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل