گل پیچ GolPich
به مناسبت روز جهانی محیط زیست مطرح شد

مهمترین چالش های محیط زیست ایران، دادن نمره منفی به عملكرد سازمان محیط زیست

مهمترین چالش های محیط زیست ایران، دادن نمره منفی به عملكرد سازمان محیط زیست گل پیچ: در روز جهانی محیط زیست، یك استاد رشته محیط زیست دانشگاه تهران، « مدیریت غلط منابع آب، گرد و غبار و شیوه های نادرست در حفاظت از مناطق چهارگانه محیط زیستی» را مهمترین چالش های این حوزه در كشور دانست و نسبت به عملكرد سازمان حفاظت محیط زیست در «صدور مجوز شكار، مجوز ساخت هتل در جزیره آشوراده و نبود برنامه جامع برای حل مشكل آلودگی هوا و گرد و غبار» انتقاد نمود.



«مجید مخدوم» در گفت وگو با ایسنا در بدو امر، مهمترین چالش محیط زیست كشور را بحران آب دانست و اظهار داشت: مهمترین مشكل آب است؛ البته نه به معنای كمبود آب؛ چون كه ما مشكل كمبود آب نداریم، بلكه مشكل «مدیریت آب» داریم. چه بسا كه اگر منابع آب كشور به درستی مدیریت شود مشكل آب هم حل می گردد.

رئیس انجمن علمی ارزیابی محیط زیست افزود كه «مشكل دوم كشور گرد و غبار است» كه به قول او، «برنامه خاصی هم برای حل آن وجود ندارد» و اضافه كرد: سال قبل در آلمان با دانشمندان عربستان سعودی به توافق رسیدیم كه طی طرحی مشترك بین ایران و عربستان اقداماتی برای حل مشكل گرد و غبار انجام دهیم. پس از بحث و بررسی ها قرار شد در عربستان، همینطور در اراضی اطراف دجله و فرات و در بخش هایی از ایران بخصوص هورالعظیم برنامه هایی را برای مقابله با گرد و غبار انجام دهیم.
دلایل سیاسی مانع اقدام مشترك ایران و عربستان برای حل مشكل گرد و غبار شد
وی در ادامه با اشاره به اینكه متاسفانه در آخرین جلسه كه حدودا توافق ها حاصل شده بود، ماموران استخبارات عربستان با بهانه حضور ایران در یمن اعلام نمودند با ایران همكاری نخواهند و در حقیقت همه رشته ها را پنبه كردند، اضافه كرد: به صورت كلی ریشه اصلی گرد و غبارها در عربستان است. اراضی كنار دجله و فرات در درجه دوم اهمیت قرار دارد و پس از آن هورالعظیم است كه متاسفانه مسئولان كشور ما اجازه دادند برای استخراج نفت این تالاب را خشك كنند.

این استاد رشته محیط زیست در ادامه با تاكید بر اینكه گرد و غبار مشكل بحرانی كشور ماست، اظهار داشت كه متاسفانه برخی مسئولان به علت آنچه كم سوادی و نداشتن تخصص خواند، دل به كار نمی دهند.
مدیریت نادرست مناطق چهارگانه محیط زیست
مخدوم همینطور با اشاره به اینكه مشكل بعدی شیوه مدیریت و حفاظت از مناطق چهارگانه محیط زیست است، خاطرنشان كرد: متاسفانه شكل مدیریت مناطق تحت مدیریت همچون مناطق حفاظت شده روز به روز بحرانی تر می شود؛ به صورتی كه هم اكنون شاهد صدور مجوز شكار وحوش از جانب سازمان حفاظت محیط زیست هستیم یا اینكه پس از سال ها مقاومت، این سازمان مجوز ساخت هتل را در جزیره آشوراده داده است؛ درحالی كه آشوراده پناهگاه حیات وحش است و طبق قوانین ایران، سازمان ملل و یونسكو، امكان هتل سازی در آن وجود ندارد. ضمن اینكه این اقدام سبب از بین رفتن گونه هایی مثل خاویار، فیل ماهی و... خواهد شد.

وی از جوابگو نبودن نسبت به این وضعیت هم انتقاد نمود و اضافه كرد: این وضعیت گریبان نسل آینده را خواهد گرفت و نسل های آینده مجبور می شوند تالاب ها و جنگل ها را تنها در كتاب ها ببینند؛ چون كسی به حفظ آنها اهمیت نمی دهد.

مخدوم در سخنانش از حضور مسئولانی كه به قول او خودشان به داشتن اطلاعات اندك از محیط زیست اعتراف كرده اند، در این سازمان، هم انتقاد نمود و گفت در چنین شرایطی نمی توان انتظار زیادی داشت.
عملكرد رضایت بخش معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در عین حال در مورد عملكرد سازمان حفاظت محیط زیست طی یك سال گذشته، عملكرد این سازمان در حوزه محیط زیست دریایی را تا حدی رضایت بخش خواند و اضافه كرد: این بخش تلاش دارد از سواحل و جزایر حفاظت كند. برای مثال به تازگی قرار بود هتلی در اهواز ساخته شود كه به علت استقرار هتل در محل تخم گذاری لاك پشت ها سازمان حفاظت محیط زیست با این كار مخالفت كرد.

وی ابراز عقیده كرد كه به غیر از معاونت دریایی، عملكرد بقیه بخش ها اصلا رضایت بخش نیست و اضافه كرد: واقعیت این است كه سازمان حفاظت محیط زیست برنامه های دقیقی برای اجرا و حل مشكلات ندارد و همین وضعیت مهمترین یك معضل است؛ به عبارت ساده تر مهمترین مشكل سازمان حفاظت محیط زیست مدیریتی است؛ چنانكه با وجود شعارها شاهد اقدام جدی و اساسی در حوزه آلودگی هوا و گرد و غبار نیستیم. افزون بر این در این دوره شاهد آن هستیم كه كمیته ماده ۲ - كه مرتب تشكیل جلسه می داد و جلوی طرح های توسعه ای فاجعه آمیز را می گرفت - تعطیل شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اینكه روند محیط زیست كشور را اصلا مثبت نمی بیند، گفت معتقد می باشد محیط زیست كشور «سیر قهقرایی« دارد.

مخدوم در انتها در مورد روند فعالیت سازمان های مردم نهاد (سمن های) حوزه محیط زیست در كشور هم اظهار داشت كه شاهد فعایت زیادی در این بخش بودیم اما بعد از دستگیری تعدادی از فعالان این حوزه با طرح افترا جاسوسی، ترس در دل خیلی ها نشسته یا دست از كار شسته و دیگر دل به كار نمی دهند.




1397/03/15
20:01:24
5.0 / 5
5080
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل