گل پیچ GolPich
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

آتش سوزی هورالعظیم صددرصد عمدی بوده است

آتش سوزی هورالعظیم صددرصد عمدی بوده است گل پیچ: رئبس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه امروز هوا، خاك، آب، پوشش گیاهی و منابع ژنتیكی ما دچار مشكلات جدی شده اند، اظهار داشت: محیط زیست امانت نسل های دیگر است. ما بدترین امانتدار بوده ایم و چیزی از این امانت را باقی نگذاشته ایم.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، عیسی كلانتری كه بعنوان میهمان ویژه در هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها حضور پیدا كرده بود، اظهار داشت: در كشور از انرژی استفاده نابه جا شده كه این كالر سبب تخریب محیط زیست شده است. سال ها استفاده از آب های زیرزمینی و بهره گیری از تكنولوژی های وارد شده سبب شده از آب های زیرزمینی بهره بیش از اندازه گرفته شود و به دنبال آن امروز شاهد خارج كردن درختان افتاده در جنگل های شمال كشور هستیم. در حقیقت بهره گیری بیش از اندازه از محیط زیست سبب تخریب آن شده است.

وی اضافه كرد: بطور قطع بهره گیری از تكنولوژی بدون وجود فرهنگ استفاده از آن سبب خواهد شد به محیط زیست ضربات سنگینی وارد شود. سیاست های غیرپایدار در كشور ما سبب شده كه در طول سالیان گذشته شاهد فرسایش آب و خاك باشیم. بدون شك در این روند مردم مقصر نیستند. سیاست های تحمیلی و سیاست های حاصل از محدودیت ها سبب شده كه نخستین قربانی در كشور، محیط زیست باشد. هنگامی كه در سال ۵۹ مبحث خودكفایی گندم عنوان شد حمله همه جانبه ای به مراتع و كشتزارها انجام شد تا كشور به استقلال دست پیدا كند اما از جانب دیگر با تخریب خاك و مراتع مواجه شدیم به شكلی كه این مورد ما را تبدیل كرد به نخستین كشور در جهان در حوزه تخریب خاك.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه برپایه گزارش های سالیانه ۱۲ تن در هر هكتار به صورت سالانه شاهد فرسایش خاك هستیم، اظهار داشت: سیاست های غلط چهار دهه گذشته سبب بروز چنین روندی در كشور شده است بطوری كه سالانه ۱۲ تن در هر هكتار فرسایش خاك داشته باشیم. متاسفانه بدون توجه به نتایج اعمالی كه انجام می دهیم و بدون توجه به حرف كارشناسان باعث شدیم كه محیط زیست كشور بیش از هر زمان دیگری با مشكلات جدی روبرو شود. سیاست های احساسی و ناپایدار و كوتاه مدت وضع محیط زیست كشور را به گونه ای درآورده كه امروز خیلی شرایط بدتر از آن چیزی است كه اعضای شورای عالی استان ها گمان می كنند.

كلانتری اضافه كرد: متاسفانه اطلاعات نادرست به مردم می دهیم. ۵۰ سال پیش میزان منابع آب های زیرزمینی حدود ۱۳۲ میلیارد مترمكعب بود. روند بهره گیری از منابع شروع شد و به جایی رسیدیم كه نهایتا در زمان وزارت آقای چیت چیان در وزارت نیرو این رقم به زیر ۹۰ میلیارد مترمكعب رسید.

وی با طرح این سوال كه چرا ما آلاینده ها را در شهر تهران مشاهده می نماییم، اظهاركرد: متاسفانه انتظار می رود هر كسی پشت فرمان خودرو می نشیند و وارد شهر می شود، دولتی ها آلودگی های ناشی از خودروی او را كم كنند. كارخانه های دولتی هم آلودگی دارند. وقتی مردم بدانند كه واقعا با معضل كمبود آب مواجه هستیم بطور قطع صرفه جویی خواهند كرد اما متاسفانه ما این موضوعات را كتمان می نماییم و اگر این روند ادامه پیدا كند ۵۰ سال آینده شرایط بسیار بدتری در بخش آب خواهیم داشت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: فرهنگ مردم ما باید در مصرف اصلاح گردد. بدون شك ما این توان را نداریم كه هر سال ۹۰ میلیارد مترمكعب مصرف آب داشته باشیم و باید این روند به ۴۰ میلیارد مترمكعب برسد و برای تحقق این مورد همه باید كمك كنند.

وی اضافه كرد: باید مصرف آب را ۴۰ تا ۵۰ میلیارد مترمكعب كاهش دهیم و اگر این اتفاق نیفتد با مشكل جدی روبرو خواهیم شد. ما باید واقعیات را به مردم بگوییم و همه معضلات را با آنان مطرح نماییم. تصور می كردیم چند شهر دچار كم آبی شده اما همه كشور دچار كم آبی است و به همین جهت باید اطلاعات درست در اختیار مردم قرار گیرد تا جذب كمك آنان را شاهد باشیم.

كلانتری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینكه در بحران آب قرار گرفته ایم، اظهار داشت: نباید مسائل را امنیتی كرد. برای حل مشكل باید تمام اطلاعات را به مردم بدهیم تا اطلاعات شهروندان نسبت به محیط زیست افزایش پیدا كند و در چنین شرایطی اقدامات آنها صد برابر دولت خواهد شد.

برای عمل به دستوران مقام معظم رهبری باید برنامه ششم توسعه را پاره كنیم

كلانتری در بخش دیگری از صحبت های خود و در پاسخ به تذكرات نمایندگان شورای عالی استان ها اظهار داشت: اگر بخواهیم به دستورات مقام معظم رهبری درمورد محیط زیست عمل نماییم باید همین امروز برنامه ششم توسعه ای كه توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است را پاره نماییم. بدون شك اگر بخواهیم به قانون عمل نماییم باید بیش از ۸۰ درصد از صنایع همچون صنایع گاز و نفت تعطیل شوند. این در شرایطی است كه قانونگذار تاكید كرده كه صنایع آلاینده را یك درصد جریمه نماییم اما آیا این جریمه می تواند راهكار و درمان مناسبی برای این مورد باشد؟

وی افزود: پیشتر به عسلویه سفر كردم. بدون اغراق نمی توان بیشتر از ۴۸ ساعت در عسلویه زندگی كرد. از نظر قوانین زیست محیطی هم اكنون باید عسلویه تعطیل شود و اگر طبق استانداردهای بین المللی بخواهیم عمل نماییم صنایع خودروسازی هم تعطیل خواهند شد. در این راستا خیلی از نیروگاه ها، پالایشگاه ها، تولیدكنندگان موادغذایی و دامداری ها هم باید تعطیل شوند. شاغلان در عسلویه در شرایطی در این وضعیت محیط زیستی زندگی می كنند كه جایی برای فرار هم ندارند چراكه ده ها كیلومتر توسط پالایشگاه در این منطقه احاطه شده و مناطق مسكونی در همین محدوده قرار گرفته اند و برای جابه جایی پالایشگاه ها هم نیازمند هزینه هستیم.

كلانتری با اشاره به اینكه ۱۲۰ میلیارد دلار در عسلویه سرمایه گذاری انجام شده است، اظهاركرد: این سرمایه گذاری در این منطقه انجام شد در حالیكه برای جابه جایی پالایشگاه ها تنها یك میلیارد دلار هزینه لازم بود اما با كوتاهی های صورت گرفته امروز مردم عسلویه یا باید در شرایط بد محیط زیستی بمیرند و یا جا به جا شوند. چاره دیگر تركیب صنعت گاز و پتروشیمی است.

وی تصریح كرد: سالانه ۴۵۰ میلیارد تومان جریمه توسط صنایع گاز و پتروشیمی به استانداری پرداخت می گردد اما به جای اختصاص این رقم به عسلویه به شهرهای اطراف مانند بوشهر و... پرداخت می گردد. امروز برای حفاظت از محیط زیست باید اقتصاد كشور را تعطیل نماییم. در همین مسیر باید كشاورزی تعطیل شود اما از جانب دیگر با انجام این كار اقتصاد كشور فلج می گردد. امروز می دانیم كه مشكلات حوزه آب كشور به علت كشاورزی است. ۹۰ درصد آبی كه در بخش كشاورزی از منابع آبی كشور مورد استفاده قرار می گیرد به میزان زیادی هدر می رود و حتی برای رفع این مشكل از تكنولوژی های روز هم بهره نگرفته ایم. امروز اگر بخواهیم برپایه قانون عمل نماییم و پالایشگاه تهران تعطیل شود آیا می توان صف های چند كیلومتری پمپ بنزین ها را تحمل كرد؟ بطور قطع حرف زدن آسان است اما در اجرا با مشكلات عدیده ای مواجه هستیم چراكه مسائل زیست محیطی هیچگاه به صورت مدون مورد توجه قرار نگرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه مردم اصفهان برای آب آشامیدنی هم با مشكل مواجهند، اظهار داشت: همه تالاب های ما در انتهای رودخانه ها قرار گرفتند. این در شرایطی است كه رودخانه های ما خشك شده اند. وقتی سیاست های كوتاه مدت و احساسی به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار ترجیح داده می شود تولید كشاورزی و لعن و نفرین كشورهای دیگر استراتژی ما می گردد. هم اكنون وزارت نیرو علاوه بر سد درودزن دو سد دیگر برای تامین آب برنجكاری احداث كرده است كه هر یك از این اقدامات جای بررسی های بسیاری دارد.

دشمن كشور اقدامات بدون كارشناسی است

وی با اشاره به اینكه بی توجهی به حفظ محیط زیست صدمه های بسیاری به كشور وارد كرده است، اظهار نمود: دشمن كشور ما همین اقدامات بدون كارشناسی است. هنگامی كه همه چیز را با پول و اقتصاد تعریف می نماییم خودمان به كشورمان صدمه های جبران ناپذیری وارد می نماییم و هیچ چیز برای نسل های آینده باقی نمی گذاریم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: آلایندگی برای شوراها و شهرداری ها متاسفانه تبدیل به افتخار شده است. مدیرعامل صنعتی را به علت آنكه آلاینده نیست اخراج می كند چراكه منبع درآمدشان قطع شده است و درحقیقت منافع خویش را در آلایندگی جستجو می كند. امروز محیط زیست به شدت در معرض تهدید است و اولین تاثیر محیط زیستی هم بحران آب است. سرانه آب هم اكنون به كمتر از ۱۰۰۰ مترمكعب در سال رسیده است و از جانب دیگر ما به تولیدات كشاورزی افتخار می نماییم كه كمبود سرانه آب و افزایش تولیدات كشاورزی و اقتصاد ما با یكدیگر سازگاری ندارند. ایران تنها كشوری در دنیاست كه صددرصد آب های تجدیدپذیر را مصرف می كند این در حالیست كه متوسط مصرف آب های تجدیدپذیر نباید بیشتر از ۴۰ درصد باشد. امروز خیلی از حیوانات به دلیل كم آبی به روستاها پناه برده اند. در چنین شرایطی و با چنین روشی چگونه می خواهید محیط زیستی باقی بماند بطور قطع در چنین شرایطی جنگل ها را نمی توان حفظ كرد.

كلانتری افزود: در چهار روز تیرماه سال جاری ازن موجود در هوا بیش از ۱۵۰ پی پی ام بود. این یعنی مردم سم خالص استشمام می كردند اما به علت آنكه هیچكس این مورد را نمی بیند شهر تعطیل نشد. در حالیكه این مورد در فصل زمستان به علت وجود ذرات معلق كمتر از دو و نیم میكرون قابل مشاهده می باشد و به آن توجه بیشتری می گردد. اگر سوخت مصرفی گران نشود بدون شك وزارت نفت نمی تواند سوخت موجود را بهبود بخشد.

شمال كشور قربانی پسماند شده است

وی با تاكید بر اینكه شمال كشور قربانی پسماند شده است، اضافه كرد: امروز دغدغه شهروندان شمال كشور خود پسماند است كه جایی برای دفع آن نیست و مشكل اصلی دفع پسماند است نه تولید انرژی از آن. به علت بروز همین مشكل هم اكنون رودخانه های شمال كشور خالی از آبزیان شده است. در چنین شرایطی نماینده مجلس در شمال كشور حرفی را مطرح می كند و در تهران حرف دیگری را و نهایتا هم چیز دیگری در مجلس به تصویب می رسد.

كلانتری اضافه كرد: طبق بررسی های انجام شده ۱۸ درصد دریاچه ارومیه به علت شرایط اقلیمی و ۸۲ درصد آن به علت مدیریت غلط انسانی خشك شده است. متاسفانه آب موجود در تالاب ها را به مكان دیگری انتقال داده ایم و همه رودخانه ها را بسته ایم. بنابراین برای احیای تالاب ها افرادی كه مصرف كننده آب بودند باید آب را به مسیر رودخانه ها بازگردانند.

وی افزود: استان گیلان ۹۰۰ میلی متر بارش سالیانه دارد این در حالیست كه برای آبیاری شالیزارهای شمال از استان های كردستان، قزوین، آذربایجان و زنجان آب به شمال كشور منتقل می شود؛ استان هایی كه تنها ۲۳۰ میلی متر بارش در آنها وجود دارد. سیاست های غلط همچون افزایش سبزینگی شهرها باعث تولید بحران شد با آب دریاچه ارومیه قلعه های تبریز را آبیاری كردیم. با آب شهریار كرج فضای سبز تهران را توسعه دادیم. همه این اقدامات سبب تولید معضلات محیط زیستی در كشور شد. در ظاهر فضای سبز تهران خوب است و به آن افتخار می نماییم اما به چه بهایی؟ فضای سبز تهران به قیمت خشك شدن شهرهای اطراف تامین شده است.

كلانتری تصریح كرد: حق آبه زیست محیطی برای استان خوزستان تعریف نكردیم. حال اگر رودخانه كارون ۱۰۰ متر مكعب آب كمتری داشته باشد بوی تعفن در آن محل می پیچد چراكه ۲۰ متر مكعب فاضلاب وارد آن می گردد. متاسفانه برنامه های اجرایی در كشور كوتاه مدت است و قربانی این مورد محیط زیست. ۸۰ درصد مدیران موجود باید روانه زندان شوند اگر قوانین محیط زیستی اجرا شود.

وی به معضل بوی نامطبوع در ورودی اتوبان تهران - قم اشاره نمود و اضافه كرد: اتوبان تهران قم ۲۵ سال پیش احداث شد. همواره ۳۰ كیلومتر ابتدایی این اتوبان دچار معضل بوی نامطبوع بود و به دستور مقام معظم رهبری حل این معضل در دستور كار قرار گرفت و امروز هم بیش از ۶۹ منبع آلاینده در این محل شناسایی شده اند. وجود دو كشتارگاه در كنار این اتوبان كه در صورت تعطیلی مردم تهران گرسنه می مانند همینطور پنج منبع آلاینده لبنیاتی تهران، ۲۲ دامداری و هشت كارخانه آلاینده در این محل باید تعطیل شوند تا بتوان با این بوی نامطبوع مقابله نمود البته به آنها تا نوروز سال ۱۳۹۸ فرصت داده ایم. در صورت تعطیلی این صنایع ۶۰۰۰ پرسنل بیكار خواهند شد اما این مساله در حیطه كاری من نیست و وظیفه من تنها مبارزه با آلایندگی ها است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: هم اكنون با نتایج برنامه ریزی های اشتباه كه بر اساس برنامه ریزی پایدار نبوده مواجه هستیم. امروز مسائل زیست محیطی تنها در قالب حرف مطرح می گردد. هنگامی كه طرح توسعه كشور برمبنای استراتژی های زیست محیطی به مجلس عرضه كردیم تمام وزرا اعتراض كردند و حتی یك رای به این طرح داده نشد چراكه باید برای اجرای آن هزینه نماییم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به مبحث صدور مجوز شكار اشاره و اظهاركرد: به ازای هر ۱۰۵ قوچ ماده یك قوچ نر كافی است. بنابراین در بعضی از زیستگاه ها كه توان تغذیه گله را ندارند مجوز شكار داده می شود اما از آنجائیكه در كشور عده ای وجود دارند كه ضد دولت عمل می كنند این مورد را بزرگ می كنند و طوری جلوه می دهند كه گویی همه مشكلات زیست محیطی كشور در ۱۰۵ قوچ خلاصه شده است.

كلانتری همینطور به آتش سوزی های هورالعظیم در خاك عراق اشاره نمود و اظهار داشت: بدون شك صددرصد این آتش سوزی ها عمدی بوده است و مردم هویزه، سوسنگرد و اهواز باید امروز قربانی های آتش سوزی های عراق باشند. ۱۳ روز طول كشید تا دولت عراق اجازه ورود هواپیماهای ایران را برای مهار آتش را داد. این در شرایطی است كه این منطقه به علت اینكه مین روبی نشده بود امكان بردن ماشین آلات به آنجا وجود نداشت.

وی به معاهده سال ۱۳۸۳ اشاره نمود و اظهاركرد: اگر بارش ۳۰ درصد كاهش پیدا كند حق آبه كشاورزی، محیط زیست و شهری هم باید ۳۰ درصد كاهش پیدا كنند این در حالیست كه به دلیل سیاست های نادرست در زابل ۸۵۰ میلیون دلار برای انتقال آب سرمایه گذاری شد تا كشاورزی صورت گیرد به همین علت آب منطقه دیگر خشك شد.

كلانتری با تاكید بر اینكه برنامه ششم توسعه به شدت ضد محیط زیست است، اظهار داشت: در این برنامه خودكفایی ۹۵ درصدی بر محصولات كشاورزی مطرح گردیده است كه این به آن معناست كه ۳۶ میلیون مترمكعب آب اضافی مصرف خواهد شد البته مصرف آبی كه وجود ندارد. سازمان حفاظت محیط زیست قدرت اجرایی ندارد علاوه بر این در تمام سازمان محیط زیست تنها ۶۰۰۰ پرسنل فعالیت دارند و با این میزان نمی توان كار نظارتی را به صورت كامل انجام داد. از شوراها درخواست می كنم برنامه ریزی های بلندمدت تری نسبت به دولت و حاكمیت انجام دهند. اگر مردم به فكر محیط زیست نباشند دولت بطور قطع به تنهایی نمی تواند كاری از پیش ببرد.




1397/05/18
19:10:28
5.0 / 5
4644
تگهای خبر: آب , آلودگی , بارش , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل