گل پیچ GolPich
به مناسبت روز جهانی پرنده نگری عنوان شد

كوتاهی سازمان محیط زیست در برخورد با شكارچیان فریدون كنار

كوتاهی سازمان محیط زیست در برخورد با شكارچیان فریدون كنار گل پیچ: مدیرعامل انجمن پرنده شناسی طرلان با اشاره به اینكه در منطقه فریدون كنار سالانه بین ۵۰۰ تا یك میلیون پرنده شكار می شود، اظهار داشت: متأسفانه سازمان حفاظت محیط زیست در انجام وظایف خود در این باره كوتاهی می كند.



علیرضا هاشمی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه به صورت كلی مهاجرت زمستانه و مهاجرت تابستانه دو بخش مهاجرت پرندگان در دنیا است، اظهار نمود: در مهاجرت زمستانه پرندگان از مناطق سردسیر نیمكره شمالی به عرض های پایین تر حركت و در مهاجرت تابستانه پرندگان از مناطقی مانند آفریقا به مرزهای شمالی حركت می كنند تا از گرما به دور باشند.

وی افزود: اردك ها و غازها همچون مهاجران زمستانه و بادخورك ها و سبزقبا باز از مهاجران تابستانه ای هستند كه متاسفانه در كشور ما شكار می شوند.

هاشمی با اشاره به اینكه مهاجرت پرندگان با عنایت به نوع گونه، جمعیت آن و سلیقه آنها است، اشاره كرد: مقصد یك سری از پرندگان مهاجر اصلا سواحل شمالی یا جنوبی كشور ما نیست بلكه خیلی از آنها فقط در كشور ما فرود می آیند تا سپس مدتی دوباره سفر خودرا ادامه دهند. متاسفانه در این بین عده ای سودجو این پرندگان را شكار می كنند. شكار پرندگان مهاجر اگر به صورت محدود و قانونی باشد به طوریكه با زادآوری شكار آنها جبران شود مشكلی احداث نمی كند ولی اتفاقی كه در كشور ما و در فریدون كنار می افتد به هیچ عنوان صید مجاز نیست.

مدیرعامل انجمن پرنده شناسی طرلان با اشاره به اینكه از نقاطی مانند فریدون كنار میلیون ها پرنده مهاجر سالانه عبور می كنند، اظهار داشت: در این نقطه با دامگاه های غیرمجاز و روش های غیر مجاز پرنده های زیادی شكار می شوند؛ در صورتی كه خیلی از این پرندگان، پرندگان مهاجر عبوری اند كه در كشور ما امانت هستند و باید آنها را از یك مرز گرفته و به مرز دیگری منتقل نماییم. بنا بر این جامعه جهانی حق دارد كه اعتراض كند و این كار را هم می كند.

وی با اشاره به اینكه متاسفانه تعداد پرنده هایی كه سالانه فقط در منطقه فریدون كنار با روش های غیرمجاز شكار می شوند چندین برابر تعداد كل اردك ها و غازهایی است كه در كشور ماندگار می شوند، اظهار نمود: شكار پرنده در فریدون كنار بین ۵۰۰ تا یك میلیون پرنده است و این ظلم بزرگی نه تنها به كشور؛ بلكه به جامعه جهانی است.

هاشمی با اشاره به اینكه صید و شكار غیر مجاز پرندگان در جنوب كشور باز اتفاق می افتد، اشاره كرد: در سیستان و بلوچستان تعداد محدودی برای گذراندن معیشت و خورد و خوراك با عنایت به محرومیت روستاها این كار را می كنند و كم و بیش در اخبار محیط زیستی می بینیم كه گفته میگردد شكارچیان سیستان و بلوچستانی به سبب صید غیر مجاز جریمه شدند، این در شرایطی است كه شكارچیان منطقه فریدون كنار برای به دست آوردن درآمدهای چند صد میلیون تومانی با هر روشی هر پرنده حلال گوشت و حرام گوشت و حتی حفاظت شده ای را شكار می كنند.

مدیرعامل انجمن پرنده شناسی طرلان در ادامه اظهار داشت: متأسفانه سازمان حفاظت محیط زیست و نهادهای ناظر به وظیفه خود در این باره عمل نمی كنند. در قوانین شكار و صید آمده است كه استفاده از تورهای هوایی و دام ها ممنوع می باشد ولی سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان ضابط قضایی به درستی عمل نمی كند و سالیان سال است كه شكار پرندگان مهاجر در فریدون كنار را به حال خود رها كرده است.

وی با اشاره به اینكه در جنوب كشور صید پرندگان بیشتر برای گذراندن معیشت است و اگر درآمد جایگزین احداث نماییم صید پرندگان كاسته می شود، اشاره كرد: در شمال كشور صید پرندگان فقط به سبب زیاده خواهی شكارچیان اتفاق می افتد. روش صید تورهای هوایی آغازین روش صید پرندگان در شمال كشور است كه تلفات بسیاری برجای می گذارد. پس از آن روش صید كرست است كه در این روش قفس هایی را در محل صید تعبیه می كنند و بعد از آنكه پرنده به قفس رفت در آنرا می بندند. در روش تور هوایی همه نوع پرنده ای همچون عقاب و جغد را صید و آنرا تاكسیدرمی می كنند.

هاشمی درانتها اشاره كرد: سازمان حفاظت محیط زیست امانت دار محیط زیست كشور است و محیط زیست متعلق به همه است و نمی تواند آنرا ببخشد. از آنجایی كه سازمان ضابط قضایی باز هست و می تواند متخلفان را به مراجع قضایی معرفی نماید باید به وظیفه قانونی خود عمل كند و متخلفان را بازداشت كند و تحویل قانون دهد.



1397/09/03
15:59:19
5.0 / 5
4883
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل