همزمان با شروع فصل بهار،
خطر قارچ های سمی در كمین مسافران و مردم محلی
به گزارش گل پیچ با آغاز فصل بهار و مساعد شدن شرایط آب و هوایی برای رویش گونه های گیاهی مختلف همچون قارچ ها، رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه شناسایی قارچ خوراكی از سمی آسان نیست، نسبت به خطرات ناشی از مصرف قارچ های سمی اخطار داد.
به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، پارسال قارچ های سمی بیشتر از ۶۰۰ نفر از ایرانیان را راهی بیمارستان كرد و حتی متاسفانه سبب مرگ برخی از هموطنان شد. با عنایت به آغاز فصل بهار و رشد قارچ ها در طبیعت و خطرات احتمالی ناشی از مصرف این قارچ ها، مریم مغانلو –رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست - در گفتگو با ایسنا اعلام نمود: ضروری می باشد با نزدیك شدن به فصل بهار و شرایط مساعد جهت رویش گونه های مختلف گیاهی و بخصوص قارچ ها در مناطق مختلف كشور، هموطنان در مورد جمع آوری و استفاده از قارچ ها و گونه های گیاهی دقت نظر لازم را انجام دهند و حدالامكان از مصرف قارچ های خودرو و گیاهان وحشی ناشناخته اجتناب كنند.
وی با اشاره به اینكه در بهار سال ۹۷، استفاده از قارچ های سمی مشكلاتی را برای برخی شهروندان ایرانی ایجاد كرد و حتی متاسفانه سبب فوت برخی از هموطنان شد، اظهار داشت: البته بارها اطلاع رسانی شده است كه شناسایی و تشخیص قارچ خوراكی از قارچ سمی آسان نیست و تنها افراد متخصص و با تجربه توانایی تفكیك بین این قارچ ها را دارا هستند. باید دقت داشته باشیم كه تنها از روی ظاهر، بو و رنگ قارچ نمی توان به صورت قطعی سمی و غیر سمی بودن آنرا تشخیص داد، ازاین رو خواهشمندیم هموطنان از جمع آوری و مصرف قارچ های ناشناخته و با سفارش افراد غیر متخصص اجتناب كنند.
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: مصرف گیاهان و قارچ ها توسط سایر جانوران نشان دهنده غیر سمی بودن آنها برای انسان نیست، همینطور با فرض اینكه جوشاندن یا حرارت دادن سبب حذف سمیت گونه های مختلف گیاهی و قارچ ها می شود، نباید سلامت خود و عزیزان مان را به خطر بیندازیم.
مغانلو تاكید كرد: درست است كه مصرف گیاهان بخصوص گیاهان دارویی سفارش می شود اما مصرف خودسرانه و بدون كسب اطلاعات لازم از افراد با تجربه و متخصص در مورد خواص و تركیبات گیاهان صحیح نیست. ضمن اینكه برخی گیاهان فقط در مراحل رشدی خاص یا قسمت هایی از اندام و بافت های آن قابل استفاده و خوردن است یا در دوز بسیار كم و پایین قابل استفاده هستند و در غیر این صورت مسمومیت های شدیدی را به دنبال خواهند داشت.
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست در انتها اظهار داشت: ضروری می باشد كه مردم بومی و مسافران در هنگام طبیعت گردی و سفر به نقاط مختلف، جهت حفظ سلامت و ایمنی خود از مصرف گیاهان و قارچ های خودرو و ناشناخته پرهیز كنند و به منظور حفظ پوشش گیاهی مناطق مختلف كشور از جمع آوری و برداشت بی رویه گونه های گیاهی جلوگیری به عمل آورند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب